sâmbătă, 7 martie 2015

Și totuși, de atât de multe ori irosim iubiri mari pe oameni mici


În viață gustăm dragostea de mai multe ori. O trăim de mai puține. Și o simțim atât de rar. Uneori lângă suflete pereche. Uneori lângă oameni îndrăgostiți. Uneori lângă oameni de umplutură. Prea puternici pentru a ne putea trezi un sentiment și prea mici pentru a-l putea menține. Iubim oameni goi pe dinăuntru și iubim goliciunea lor din afară. Iubim nulități. Iubim pe cei care nici nu se încumetă să trăiască dragostea. Apoi rămânem cu ochii suspendați într-un tavan, suferind. Și culmea, găsim motive până și în suferință, de dragul cuiva. Greșit.

Irosim iubiri mari pe oameni mici. Pierdem din încredere cu fiecare femeie care renunță la dragoste și cu fiecare bărbat ce face o femeie să sufere. Ne detașăm de realitate, gândind o iubire utopică, doar pentru a supraviețui realității. Iar realitatea e simplă. Cineva va trăda. Cineva va iubi. Cineva nu va ști ce simte. Ne ferim parcă de oamenii mici în dragoste și de fiecare dată tot peste ei dăm. Tot pentru ei ne transformăm. Tot din cauza lor trecem dragostea în niște lecții învățate în diferite perioade de timp. Uneori, asta e necesar. Doar așa am face diferența între iubiri false și adevărate. Doar așa am ști cum să dăm la o parte ceea ce
ne provoacă durere și nu un zâmbet. Iubirea până și ea se trăiește în doze și nu se află din prima. Pentru că, iubind, vom da de prea mulți oameni cu care să vrei să te culci noaptea și de prea puțini alături de care să vrei să te trezești dimineața. Și asta pentru că gustăm de prea multe ori. Trăim prea puțin. Și nu simțim defel.

Și toate astea doar pentru că de atât de multe ori irosim iubiri mari pe oameni mici. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...