luni, 9 martie 2015

Dragostea nu înseamnă frică!

Şi dacă tot a trecut ziua de 8 martie şi aţi fost tratate aşa cum se cuvine de către domni, bine ar fi să se poarte cu voi la fel de frumos şi în restul anului, nu-i aşa?

"Femeie, câteodată uiți cât ești de frumoasă, specială și importantă!"
Fiecare om are un destin și un țel dar sensul său este să întâlnească un suflet pereche și să aibă parte de dragostea meritată. De multe ori, oamenii pe care îi considerăm buni la suflet se transformă în teama noastră, ca un coșmar din care nu ne putem trezi. Am cunoscut femei care au cunoscut sufletul pereche și încă mai trăiesc o poveste de dragoste; femei care au ascultat rațiunea ignorând inima, femei care au iubit dar au plecat și femei care au iubit, au realizat că meritau mai mult decât au primit și au rămas, deși fiecare zi era o tortură. Femei pentru care o palmă înseamnă o mângâiere; urletele sunt niște șoapte.

Mă deranjează mentalitatea celor care cred că prin vorbe urâte și lovituri, primesc respect. Un bărbat primește respectul unei femei atunci când știe să-i vorbească, știe să o ajute și nu crede în preconcepții cum că există o mare diferență între bărbat și femeie. Un adevărat domn știe că o femeie merită respect, in public dar și acasă. Un adevărat domn nu controlează viața unei femei, o ajută sa-și hrănească visele, o susține și nu-i reproșează acele mici greșeli.

Stimate domn, degeaba spui că iubești dacă nu știi sa asculți dar continui sa țipi; degeaba spui că ești bărbat dacă folosești puterea pentru a te simți superior, ca și cum femeia de lângă tine ar fi un obiect asupra căruia tu decizi.

Stimată doamnă, îți amintesc că nu ești deloc inferioară unui bărbat. Probabil n-ai putere fizică, dar ai un caracter puternic. Probabil nu îți place berea, preferi să savurezi o cafea. Sigur nu lucrezi într-un şantier, dar garantat lucrezi multe ore pe zi.

Probabil uneori ai nevoie de ajutor pentru a repara lucruri prin casă, dar sunt sigură că și singură te-ai descurca. Privește în jur, meriți un bărbat care să aprecieze tot ceea ce faci. Un om care să te surprindă, să știe ce înseamnă o mângâiere.

Nu sta lângă omul care te rănește, cel care n-are timp pentru tine, nu te surprinde, doar te acuză și nu vede ce femeie frumoasă are alături. Să nu crezi că singură nu te vei descurca: o poți face pentru că ești un om puternic. Dragostea nu înseamnă pumni, palme, lacrimi și frică. Zilnic trebuie să-ți amintesti că meriți încredere și respect. Tu ai dreptul la fericire. Violența trebuie oprită, nu există alte explicații. Nu justifica și nu subestima o palmă sau o jignire, tu nu ești un obiect, ai dreptul la o părere și nu ești obligată să suporți lipsa de respect. Iubire înseamnă liniște sufletească, nu înseamnă frică.

de Maria Cristiana Tudose
sursa:
http://www.gazetaromaneasca.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...