marți, 5 octombrie 2021

Arta de a trăi fără așteptări este cheia pentru o viață fericită și lipsită de griji


Adesea refuzăm să acceptăm realitatea și că lucrurile din trecut erau așa cum erau. Ne agățăm cu dinți și unghiile de durerea și de așteptările noastre. Cerem ca viața și ceilalți să se comporte așa cum ne dorim și așa cum știm bine, acest lucru se întâmplă rar, așa că suferim pentru lucruri care nu depind de noi.
 
Vă propun 12 chei evolutive:
 
1. Celălalt nu există pentru a te mulțumi sau pentru a te nemulțumi. Celălalt există pentru a te învăța.
 
2. Nimeni nu este vinovat de ceea ce simți. Tu ești cel care alege sentimentele pe care le ai acum. Doar tu.
 
3. Arta de a trăi fără așteptări, dar cu perspectivă este cheia pentru a nu te frustra.
 
4. Vindecă-ți dependența de necesitatea aprobării celuilalt. Abia atunci te poți bucura de îndrăzneala și încrederea firească a spiritului tău, a esenței tale.
 
5. Nu ai control asupra a nimic extern, oricât crezi că faci. Eliberează-te de nevoia de a controla, abia atunci vei avea stăpânire asupra ta și a vieții tale (autocontrol).
 
6. Nu te îndepărta de tine înșuți pentru a încerca să te „potrivești” în spațiul îngust de gândire pe care celălalt îl are față de tine. Asta nu va funcționa. Când te anulezi pentru a mulțumi pe cineva, lumina ta se stinge.
 
7. Nu crede ce îți spun alții, oricât de romantic și poetic ar fi. Ceea ce contează sunt atitudinile și nu cuvintele.
 
8. Renunță la mândrie și iluzia de a crede că totul va fi așa cum vrei, dorești, sau ai nevoie. Învață să curgi cu viața, îmbrățișând smerenia și flexibilitatea ta.
 
9. Totul este trecător. Viața de aproape este o tragedie, de la distanță este o comedie. Peste ceva timp vei râde de toate dramele pe care le-ai creat. Pentru că totul se întâmplă cu un scop.
 
10. Ești responsabil pentru tot ce se întâmplă în viața ta. Gândurile și sentimentele tale predominante îți vor modela realitatea, indiferent dacă îți place sau nu. Deci, dacă dorești să îți schimbi realitatea, schimbă-ți gândurile și sentimentele.
 
11. Trăiește cu simplitate și mai multă realitate. Abia atunci, cine ești cu adevărat, va apărea. Acest lucru te va face autentic și transparent.
 
12. Fericirea este o sarcină interioară. Râzi mai mult și nu lua totul atât de în serios. La urma urmei, esența vieții este să descoperi și să te bucuri de această minunată aventură numită VIAȚĂ.
 
sursa:  https://randuripentrutine.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...