miercuri, 20 octombrie 2021

Ajunge, ȘTERGE-ți lacrimile și mergi mai departe! Cinci sfaturi care te fac puternic în viață.


Se intampla ca in viata sa avem parte de experiente neplacute, grele. Este inevitabil. Aceste experiente reusesc sa ne schimbe, ne transforma intr-o cu totul si cu totul alta persoana.

Aceste experiente ne ajuta sa fim mai puternici si sa descoperim forte in noi de care habar nu aveam ca exista, scrie stiriactuale.net

Iata ce putem invata din aceste experiente:

1.Niciodata sa nu renunti

In viata, acceptam provocarile inca din prima zi in care ne nastem, dar, pe masura ce crestem, in loc sa continuam sa credem in noi, intram intr-un proces vicios al compararii cu ceilalti, al credintei ca intotdeauna exista cineva care este mai inteligent, mai bun si mai frumos decat noi. Asa apare o teama de esec care ne impiedica sa mai continuam si renuntam.
Renuntam fara sa avem o dovada clara, uneori renuntam inca dinainte de a incerca, de a ne oferi noua insine o sansa.
Asadar, nu faceti asta. Macar o data in viata sa intelegeti ca meritati, ca meritati din plin! Ca puteti, stiti ca puteti! Nu renuntati, indiferent cat de greu este, mergeti inainte. Veti reusi pana la urma, stiti si voi acest lucru.

2.Apreciaza ceea ce ai, nu ceea ce nu ai sau ceea ce ai pierdut

Iti lipseste el, iti lipseste ea, iti lipseste acel loc, ai pierdut acea sansa….ce rost are acest mod de a gandi? Crezi ca ii vei aduce inapoi?
Ok, ai descoperit ca te poti atasa de oameni, de experiente, de lucruri. Ghici ce? Este omeneste! Este un lucru bun. Insa, tot ceea ce se intampla, se intampla cu un scop. Acum poate nu stii care este acel scop. Nici nu trebuie sa te dai peste cap sa intelegi.
Mai devreme sau mai tarziu, vei intelege. Pana atunci concentreaza-te pe ceea ce ai, bucura-te de ceea ce ai si apreciaza. Nu rata niciun moment din existenta ta minunata.

3.Ai incetat sa-ti mai plangi de mila

Era o vreme cand te intrebai de ce. De ce ti se intampla numai tie aceste lucruri? Si deveneai depresiv, trist, anxios, nemultumit, descurajat si asa mai departe. Acum iti dai seama ca toate acele momente dificile te-au facut omul puternic care esti in ziua de azi.
Acum realizezi ca pentru a obtine tot ceea ce vrei nu iti trebuie decat munca si determinare si esti pus pe treaba. Nimeni nu te mai poate opri.

4.Ti-ai identificat slabiciunile

Cu totii avem slabiciuni
le noastre, nimeni nu este perfect. Aceste slabiciuni, insa, nu sunt cele care ne definesc. Noi ne auto-definim. Noi decidem cine dorim sa fim. Noi si numai noi.
Alegi sa nu mai repeti aceeasi greseala iar si iar. Alegi sa inveti din greseli, din esec si din propriile imperfectiuni. Aceasta este calea catre auto-dezvoltare. Aceasta este cale pe care trebuie sa o urmezi si pe care o vei urma!

5.Ti-a fost greu la inceput sa fii singur, dar ai devenit cel mai bun companion al tau

Ai devenit propriul suflet pereche, cea mai buna jumatate a ta, cel mai bun ingrijitor, ai devenit cea mai puternica forta a ta. Iti amintesti de acel moment extrem de greu pe care l-ai avut cand erai complet singur. Dar ai trecut peste, ai invins.
Tu singur ai facut asta. Totul se datoreaza tie si numai tie si esti perfect constient acum ca te poti baza pe tine. Esti propriul tau mentor si singur iti faci viata mai frumoasa.
Esti tu si restul lumii, esti puternic si ai totul sub control! Nu lasi pe nimeni sa te demotiveze. 

sursa: https://tonypoptamas.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...