sâmbătă, 28 martie 2015

De ce te ascunzi?

Da, tu te ascunzi. Noi toţi ne ascundem uneori sau mai tot timpul.


Te-ai gândit vreodată cât din viaţă ţi-o petreci ascuns după un paravan? Poate de frică, poate de ruşine, poate din prea multă precauţie sau poate din ignoranţă. Cine ştie. Ne ascundem de noi, ne ascundem de ceilalţi, ne ascundem de viaţă. De multe ori ieşim de după paravan doar când ne convine sau când împrejurările ne forţează. Şi ne mai mirăm că ne bucurăm aşa de puţin în viaţă.

Acordă-ţi câteva minute pentru a afla: cât de des te ascunzi, când te ascunzi de regulă, de ce o faci şi cum ar arăta viaţa ta dacă ai sta mai puţin pitit şi ai participa mai mult la acţiunea vieţii tale.

Ştiu că se mai întâmplă uneori să simţi că viaţa nu e prea darnică cu tine, dar te-ai întrebat vreodată:

Oare nu cumva în fiecare moment avem mai multe opţiuni decât conştientizăm noi?

Oare noi nu cumva aşteptăm doar acele oportuităţi care să nu ne scoată din zona noastră de confort, pentru care să fim perfect pregătiţi şi să nu trebuiască să ne asumăm niciun risc?

Oare nu cumva ne e groază să vizităm teritorii noi pentru că nu ştim ce ne poate aştepta?

Oare nu cumva nu facem ceea ce am putea face pentru că nu vedem răsplata imediată?

Dar te-ai întrebat vreodată: oportunităţile te ocolesc sau tu ocoleşti oportunităţile?

E o întrebare simplă, dar nu o trata superficial. Ia gândeşte-te ce ai mai putea face azi, săptămâna viitoare, ceva ce nu ai mai încercat până acum de teamă, din nesiguranţă, din comoditate sau poate că până acum nu ai văzut acea alternativă?

O ştim cu toţii, nu toate oportunităţile dau peste noi. Trebuie să le căutăm, trebuie să le generăm. Dar pentru aceasta trebuie să ieşim din ascunzătoare, din ce e cunoscut şi confortabil pentru noi, să învăţăm să ne punem cât mai des întrebări precum:

“Ce pot face acum?”

“Ce alte variante am?”

“Ce aş vrea să fac, dar mi-e teamă?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...