sâmbătă, 21 martie 2015

Ca să fii Fericit, ai nevoie de Curaj

Că tot a fost ieri Ziua Internațională a Fericirii...


Nu de lucruri avem nevoie ca să fim fericiţi, ci de curaj. Fericirea nu e la îndemâna şi mintea oricui. Fericirea e curajoasă, strălucitoare, luminoasă şi voluptoasă. Şi deseori nu e comodă…pentru alţii.

Fericirea nu e o pastilă, un obiect sau o vârstă. E alegerea de a FI una cu tine, de a te gusta în fiecare zi, şi de a mânca cu poftă viaţa, nu cu gura ci cu inima.

Fericirea nu e o şpagă pe care ţi-o dă cineva ca să stai lângă el sau să-i faci pe plac. E cadoul pe care ţi-l faci tu lăsându-te să curgi prin tine, în viaţă.

Fericirea nu se capătă, nu se dă, nu se cumpără. Nu ea te alege, ci tu o alegi pe ea. Nu ţine de înfăţişare, de statut sau de vreme. E la liberă, e infinită şi peste tot în inimi, când ochii sunt pregătiţi să vadă şi minte
a s-o primească.

Dar…ai nevoie de curaj să fii fericit, când majoritatea în jurul tău alege calea mai comodă a nefericirii. Ai nevoie de curaj, pentru că fericirea înseamnă să fii altfel, iar a fi altfel nu e comod mereu.

Ai nevoie de curaj să te urmezi pe tine, să faci alegeri pentru bucuria ta, chiar şi atunci când ceilalţi se împotrivesc, coboară colţul gurii a îndoială sau te judecă. Uneori e nevoie de curajul de a fi urât şi judecat de ceilalţi.

Ai nevoie de curaj ca să vezi frumuseţea, uneori de unul singur, acolo unde majoritatea vede urâţenia.

Ai nevoie de curaj pentru a trăi cu graţie, în momentele în care majoritatea alege zbuciumul şi lupta.

Ai nevoie de curaj să-ţi menţii bucuria, într-un grup în care ceilalţi nu fac decât să se plângă.

Ai nevoie de curaj, să crezi în visele tale, dincolo de ceea ce ai auzit de la ceilalţi că ar trebui să crezi şi să faci.

Ai nevoie de curaj să iubeşti cu toată inima, în forma pe care o alegi tu şi nu în cea predefinită care ţi se serveşte într-un glas colectiv.

Ai nevoie de curaj să mergi pe drumul inimii tale, mai ales când acesta este divergent în raport cu cel pe care merg toţi ceilalţi.

Şi da, ai nevoie de curaj pentru a te iubi în aşa măsură încât să fii fericit indiferent ce. Ai nevoie de curaj pentru a crede în tine, mai ales când tu-ţi spui exact opusul reţetelor, definiţiilor şi regulilor lumii.

Ai nevoie de curaj să alegi Fericirea. Pentru că da, o poţi alege.

Vedea-te-aş fericit/ă!

de Nicoleta Svârlefus
sursa astrocafe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...