miercuri, 28 ianuarie 2015

Ce înseamnă pentru tine "a fi femeie"?


A fi femeie înseamnă a te accepta aşa cum eşti, a-ţi oferi permisiunea de a evolua şi de a învăţa de la cei pe care îi consideri modele în viaţa ta. Aşează-te pe primul loc în lista ta şi încearcă să devii propriul idol, cu atenţie însă, să nu cumva să cazi în capcana narcisismului.
Feminitate şi emoţii

Da, emoţiile vin la pachet cu feminitatea. Femeile sunt un ocean de emoţii: fericire, dragoste, ură, speranţă, teamă, durere, surpriză, extaz, griji şi lista poate fi completată de voi. Ne temem prea mult, iubim prea mult, investim sentimente fără nicio limită.

Nu de puţine ori, auziţi: „voi, femeile sunteţi foarte dificile”. Care este baza acestei presupuneri? Ei bine, femeile iubesc fără margini şi urăsc fară sfârşit, se supără într-o secundă şi le trece într-o clipă. Feminitatea este o serie antonimică de stări prin care trecem la un moment dat în viaţă şi care nu pot fi înţelese cu uşurinţă de bărbaţi. Aceştia sunt modelaţi pe un tipar mult mai simplu, clar şi concis, comparativ cu femeile care au darul de a nuanţa orice pată albă.

Feminitate şi societate

Moralitate, responsabilitate, răspundere, fidelitate, reguli, obiceiuri, superstiţii sunt ornamente sociale obligatorii pe care le poartă femeia şi pe care bărbatul le consideră opţionale. Încă ne confruntăm cu fenomenul discriminării când vine vorba de feminitate, tradusă în comparaţie cu masculinitatea prin: voce dulce, păr mai lung, ten echitabil, înălţimea mai mică şi oase moi faţă de bărbat s.a.m.d.

Pe lângă rolurile sociale importante pe care le poate îndeplini femeia, rolul consacrat şi care nu poate fi egalat, este acela al maternităţii.

Feminitatea este marcată de suferinţă şi durere pe perioada sarcinii dar şi de împlinire sufletească, „viaţă nouă” odată cu naşterea bebeluşului. Femeia are posibilitatea de a se reinventa odată cu bebeluşul său; are şansa de a-şi juca un alt rol în filmul vieţii ei, rolul principal cu final neştiut şi cu personaje alese.

Feminitate şi contradicţii

Subiectul feminităţii este foarte larg şi rămâne deschis discuţiilor. Feminitatea a dat naştere şi unor contradicţii ce acompaniază „definiţiile” acesteia:
1. Feminitatea este o luptă constantă între inimă şi minte.
2. Feminitatea este un amestec continuu între rigiditate şi fragilitate.
3. Feminitatea este o schimbare frecventă între sensibilitate şi duritate.
4. Feminitatea este o modificare regulată între rigiditate şi supunere.
5. Feminitatea este arta de trăi în contradicţii dar de a continua în echilibru.
Aşa suntem noi femeile!
-Da! Cumpărături, make-up, bârfe şi chicotelile sunt drepturile noastre din naştere.
-Da! Avem nevoie de 4-5 ore pentru a fi gata. Iar timpul nostru începe atunci când alţii au ajuns deja la uşă. Răbdare domnule!
-Da! Nu avem nevoie continuă de oxigen pentru a trăi. Avem nevoie de un „non-stop” să vorbim.
-Da! Noi nu înţelegem gadget-uri, motociclete, fotbal şi matematică. Şi ne pasă cel mai puţin.
-Da! Ştim doar două adjective: dulce şi drăguţ! Şi doar o singură interjecţie: " Awwwww… nu este atât de dulce?” Etc.

În încheiere, „de-a lungul secolelor femeile au servit drept ochelari, având însuşirea magică şi încântătoare de a reflecta figura bărbatului de două ori mai mare decât e în realitate.”(Virginia Woolf).

Nu vă fie frică doamnelor, domnişoarelor de feminitatea voastră! Nu o ascundeţi, ci din contră celebraţi-o! Recunoaşteţi că fără ea, lumea ar fi sărăcită de graţie, râsete cristaline, copii fericiţi, soţi împliniţi, nuri atrăgători…

Când v-aţi gândit ultima oară la feminitatea voastră? Când aţi îngrijit-o ultima dată?

sursahttp://www.garbo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...