luni, 5 ianuarie 2015

Descoperă-te şi pune-te în valoare, femeie frumoasă!

Dragă femeie,


Dacă nu ştiai, ai un rol primordial în această lume, deoarece tu eşti cea care dă naştere. Nu întâmplător ai inspirat dintotdeauna artiştii şi Renaşterea, căci tot tu ai fost cea care a dat naştere artei şi frumuseţii în această lume.

Inspirată de replica lui Simone de Beauvoir "Nu te naşti femeie, ci devii femeie", am pornit şi eu pe acest drum al re-naşterii ca femeie. Am fost uimită de ceea ce am descoperit, motiv pentru care am hotărât să împărtăşesc şi cu alte femei aceste lucruri.

Într-o lume din ce în ce mai fadă şi superficială, sufletul femeii tânjeşte din ce în ce mai mult după iubire. Dar femeia a uitat că pentru a se putea bucura cu adevărat de iubire, e nevoie să înveţe întâi să se accepte pe ea însăşi, să-şi recapete încrederea în sine, să-şi asculte corpul şi să-l trateze ca pe un templu în care sufletul ei slujeşte divinului.

Nu există femei urâte, ci doar femei care nu au învăţat să se iubească şi să se pună în valoare. Dintotdeauna au fost femei care au învăţat această artă şi au pus-o în aplicare, dar a fost păstrată secretă mult timp din cauza ignoranţei celorlalţi.

Acum trăim vremuri în care avem acces la toate această informaţie şi ar fi păcat să nu o accesăm. Însă informaţia nu e de ajuns, e nevoie de timp şi exerciţiu pentru a o integra, pentru a-i face loc în viaţa ta. De aceea, se întâmplă lucruri minunate atunci când mai multe femei se adună împreună cum făceau şi în alte vremuri, pentru a-şi sărbători feminitatea, şi nu pentru a bârfi sau pentru a se victimiza.

Aşa că, indiferent ce roluri ţi-ai luat în această viaţă: soţie, mamă, iubită, gospodină, director sau chiar guvernator al băncii mondiale, înainte de toate astea, aminteşte-ţi că eşti…femeie.

Nu poţi pretinde atenţie şi iubire de la partenerul tău dacă nu ţi-o acorzi întâi ţie însăţi. Şi nu te poţi aştepta ca ceilalţi să te aprecieze dacă tu nu te apreciezi cu adevărat sau să fii admirată dacă tu te uiţi în oglindă cu nemulţumire… 

E inutil să mai aştepţi bărbatul potrivit sau un anumit moment din viaţă ca să înfloreşti, începe de acum!

de Adela Moldovan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...