marți, 12 februarie 2013

Să te iubești pe tine însăți !


"Pain is a messenger. It brings awareness. It tells you where and how you have betrayed yourself. That is important. Until you are aware of the self-violation, your journey to healing cannot begin."

Am găsit pe FaceBook citatul de mai sus: "Durerea e un mesager. Îţi aduce conştientizare. Îţi spune unde eşti şi cum te-ai trădat pe sine. Asta e important. Până nu eşti conştient de această auto-violare, călătoria ta de vindecare nu poate începe."

O prietenă îmi mărturisea de curând că nu se mai poate iubi. A trecut printr-o mare cumpănă de curând şi i s-a zdruncinat încrederea de sine, i s-a întors lumea cu susul în jos şi, ca urmare, nu mai poate să se iubească. Spune că e bătrână, grasă şi urâtă. Va spun eu că nu e aşa, dar aşa se vede ea în oglinda sufletului ei.

Cum ajungem să ne iubim? Cum ne iertăm de toate cele care ne ţin sufletul încătuşat în colivia minţii? Cum începem să vedem frumosul din noi, magia, fărâma de divinitate?

Fiecare are drumul lui de parcurs pentru această redescoperire. Unii reluăm un hobby care ne ţine prezenţi la noi înşine, alţii luăm lecţii de zbor sau plecăm într-o călătorie.

Nu există reţete magice sau universale. Fiecare are de încercat cât mai multe lucruri până când ceva i se potriveşte. Mulţi putem sări peste etape şi ajungem la destinaţie foarte iute. Alţii o luăm pas cu pas, cu răbdare şi perseverenţă. Dacă e aşa, când simţi că nu mai ai răbdare, pentru că se va întâmpla asta de o sută de ori pe zi, atunci încetează să te gândeşti la destinaţie, focuseaza-te pe fiecare pas în parte, trăieşte fiecare secundă. One step at the time.

Există în fiecare dintre noi iubire, noi suntem iubire, dar de cele mai multe ori e mult mai uşor să o manifestăm în afara noastră. Iubim altruist, din abnegaţie, din obişnuinţă, de teamă de a nu fi singuri. Dar când e vorba să ne iubim pe noi înşine intrăm într-o zonă de ceaţă pentru că e mai uşor să ignori lucrurile care ţin de tine. Până la urmă cine o să-ţi ţină cont, cui trebuie să îi dai socoteală dacă nu se întâmplă?

Cântăreşte bine preţul plătit şi nu mai amâna: începe să te iubeşti pe tine. Învaţă să te iubeşti pe tine. Tu o să ştii când ai reuşit pentru că oamenii vor începe să te descoasă ca să afle ce se întâmplă cu tine, cum de eşti atât de frumoasă şi de ce radiezi de fericire. Vei fi descoperit că după ce te iubeşti pe tine este firesc şi natural ca cei din jur să te iubească. Şi astfel vei rezolva şi o altă problemă principală care te macină la ore mici ale dimineţii: "De ce nu eşti iubită?".

Daniela Fugaru Kammrath,
Mesaj postat pe www.sheblogs.121.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...