vineri, 22 februarie 2013

Invață cum să faci pace cu trecutul și să trăiești FERICIREA!


Se spune că nu putem merge înainte, dacă continuăm să privim tot timpul în oglinda retrovizoare. Ştiu că aţi avut parte în viaţa voastră de multe experienţe care de multe ori v-au înfricoşat, care v-au sleit de puteri, care v-au făcut să nu mai aveţi încredere în voi şi în viaţă şi nici în oamenii de lângă voi. Ştiu că deşi, în sufletul vostru, există o scânteie divină care vă spune că viaţa nu este doar despre atât şi că sunteţi capabile de mai mult, ceva încă vă ţine să faceţi pasul către a vă elibera de teama nereuşitei şi de a vă da voie să trăiţi viaţa pentru care aţi venit aici.

Ştiu că experienţele vieţii voastre v-au făcut să vă îndoiţi de voi înşivă şi de tot ceea ce înseamnă viaţă. Ştiu că de multe ori oamenii din jurul vostru nu s-au comportat cu voi aşa cum meritaţi de fapt. Ştiu că de multe ori a trebuit să trăiţi în sărăcie, în frustrare şi în compromis. Ştiu că de multe a trebuit să renunţaţi la voi, pentru ceilalţi.

Ştiu. Dar de asemenea mai ştiu faptul că în interiorul vostru sălăşluieşte o forţă divină care vă poate arăta calea şi vă poate elibera de toate aceste lucruri în care aţi trăit. Lucruri pe care le-aţi considerat ca fiind negative şi grele pentru ceea ce putea suporta sufletul vostru.

Consider că a venit momentul să facem 2 paşi înapoi şi să încetăm să mai judecăm experienţele vieţii noastre şi să ne deschidem către un orizont mai larg, un orizont ce trece dincolo de sferele minţii noastre şi pătrunde în sferele divine ale sufletului nostru.

Când renunţi cu înţelepciune la a te mai crampona, îţi economiseşti energia, îţi limpezeşti mintea, capeţi intuiţii profunde, îţi oferi oportunitatea de a te bucura de momentul de “Acum” şi începi să-ţi sporeşti iubirea faţă de tine şi faţă de toţi oamenii.

Reţine că: ziua de ieri adună doar praf în filele creierului tău. Iar ziua de ieri nu este decât un gând, o imagine proiectată în afara momentului de acum. Nu va mai fi niciodată ieri. De aceea, momentul de acum este etern. Nu renunţa la fericirea momentului de acum, gandindu-te la tot ce-a fost ieri! Totul a fost perfect potrivit pentru bucuria ta de astăzi! Înţelege, binecuvântează, bucură-te!

Viaţa îţi este cea mai mare sursă de inspiraţie – fii atentă la oamenii din jurul tău, priveşte detaliile, fii deschisă la nou, inovaţie, spontaneitate şi creativitate. Păşeşte cu încredere în ceea ce nu cunoşti, deschide-te către necunoscut, către cunoaştere şi către spontaneitate, pentru că acolo poţi descoperi măreţia vieţii.

Vei descoperi că absolut toate evenimentele din viaţa ta au menirea de a te învăţa să te iubeşti mai mult şi să te deschizi mai mult în interiorul tău prin iubire, dăruire, răbdare şi multă înţelepciune. Tot ceea ce trăieşti face parte din planul tău divin de a-ţi trăi şi desăvârşi existenţa aici, pe Pământ.

Scopul inimii tale este armonia şi înţelegerea totală. E foarte important să înţelegi cât de mult contează uniunea ta cu divinitatea şi legăturile profunde cu întregul Univers, pentru că înţelegerea acestui fapt îţi poate uşura existenţa, atunci când vei descoperi că iubirea se află la baza uniunii profunde cu Dumnezeu. Vei descoperi că în momentul în care vei învăţa să te asculţi mai mult, să te relaxezi mai mult, să iubeşti şi să dăruieşti iubire mai mult, întregul mecanism prin care îţi trăieşti viaţa se va înălţa pentru a-ţi scoate în cale adevăratele comori ale sufletului tău.

Pe măsură ce învăţăm să facem pace cu trecutul şi cu experienţele vieţii noastre, vom înţelege faptul că nu există greşeli sau lucruri nepotrivite. Va veni o vreme în care imaginea întregului puzzle ni se va releva şi vom înţelege de ce s-a întâmplat fiecare lucru exact aşa şi exact atunci când s-a întâmplat. Vom vedea că experienţele cele mai provocatoare ale vieţii noastre s-au dovedit cele mai purificatoare momente, pentru că în urma lor am mai decojit un grăunte de dependenţă emoţională şi de frustrare adunată în suferinţă.

Când vom ajunge să înţelegem viaţa dintr-o perspectivă spirituală, vom înţelege faptul că nimic nu este întâmplător şi că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă pentru a ne oferi o nouă oportunitate de vindecare şi de împlinire sufletească.

Totul se întâmplă pentru evoluţia sufletului nostru.

Vom ajunge să realizăm faptul că tot ceea ce experimentăm în viaţă reprezintă o alegere, iar prin prisma acestei conştientizări vom începe să facem alegeri mai conştiente, ce ne vor încânta inima şi ne vor face mândre de noi înşine. Aşa ajungem să trăim în armonie cu şi cu deciziile vieţii noastre.

EXERCIŢIU:

1. Priveşte către experienţele trecutului tău cu care încă n-ai reuşit să faci pace

2. Devino conştientă de zona corpului tău în care simţi durerea provocată de aceste experienţe

3. Lasă-ţi un timp în care să permiţi sentimentelor să apară, fără însă a le judeca sau eticheta

4. Chiar dacă nu înţelegi cum şi de ce, eşti dispusă să fii deschisă la posibilitatea că acele experienţe au apărut în calea ta pentru a-ţi facilita o creştere spirituală?

5. Realizezi faptul că acea experienţă a fost o oglindire a lucrurilor pe care trebuia să le rezolvi cu tine însuţi?

6. Eşti dispusă să renunţi la nevoia ta de a eticheta experienţele în bune-rele, negative-pozitive?

7. Poţi fi deschisă la ideea că anumite lucruri care te deranjează la cei din jur sunt de fapt lucruri pe care le negi despre tine?

8. Chiar dacă nu ai nici o idee despre acele lucruri pe care ţi le-ai renegat sau dispreţuit la tine însăţi, eşti dispusă să le iubeşti necondiţionat şi să le accepţi ca făcând parte din tine însăţi în acest moment?

9. Eşti dispusă să recunoşti faptul că ar fi putut exista posibilitatea ca tu să le fi atras în viaţa ta?

10. Poţi recunoaşte faptul că de fapt iertandu-le pe ele, te ierţi pe tine însăţi?

11. Observă acum că acele sentimente de furie şi de frustare pe care le-ai avut mai devreme cu privire la aceste experienţe, au început să dispară.

12. Dă din cap în semn că “Da” atunci când recunoşti că sentimentele ataşate suferinţei trecutului tău au început să-şi piardă din forţă sau chiar să dispară. Rămâi acolo...în acea pace şi stare de acceptare care s-a revărsat asupra ta.

13. Iertarea reprezintă întotdeauna o schimbare de percepţie şi o schimbare de energie. Poţi simţi acum cum un sentiment copleşitor de iubire îţi inundă corpul. Observă senzaţiile pe care le trăieşti. Observă ce simţi în momentul în care te conectezi cu Cine Eşti Tu cu Adevărat. Acum poţi trăi sentimentul Adevăratului Tău Sine. Poţi privi acum viaţa prin prisma ochilor Iubirii Infinite.

O poţi percepe la fel ca ea: fără greşeală!

Reţine faptul că nu există greşeli în această lume. Fiecare experienţă reprezintă o oportunitate de a evolua spiritual, de a te elibera de nişte traume sau greutăţi sufleteşti şi de a-ţi creşte conştiinţa din care priveşti şi îţi trăieşti viaţa. Fiecare experienţă ne dă, de asemenea, şi o nouă oportunitate prin care să trăim şi să experimentăm iubirea, sub o mulţime de forme.

Lucrul care stă la baza oricărei experienţe, dificultăţi sau provocări este iubirea. Chiar dacă noi nu o putem vedea, simţi sau înţelege în momentul în care traversăm situaţiile respective. Şi nu putem face acest lucru deoarece privim viaţa la un nivel mult prea mărunt, care nu ne permite să vedem dincolo de limitările minţii noastre.

Pătrunzând în Universul Adevărului Inimii tale, atunci vei putea vedea lumea prin Ochii Adevărului, adevăr ce te va elibera de frici, îndoieli, proiecţii sau suferinţe. Vei înţelege că la Nivel Înalt, toate acestea nu există şi că tot ceea ce experimentezi în această viaţă are rolul de a-ţi diversifica trăirea prin multiple forme ale iubirii.

Simte cum în infinitatea vieţii tale totul este perfect, complet şi întreg. Simte cum fiecare moment din viaţa ta te binecuvântează şi te înălţă. Simte contopirea divină cu cele mai mari miracole ale vieţii. Eşti măreaţă, iar inima ta te ghidează necontenit. Eşti frumoasă, iar viaţa te ţine în braţe. Ai încredere în puterea nemărginită din inima ta. Îţi va aduce oportunităţile şi soluţiile pentru ca viaţa ta să fie în armonie cu dorinţele sufletului tău.

Aşadar, tot ceea ce ai de făcut este să îţi croieşti un drum plin de iubire pentru tot restul vieţii tale. Să înveţi să ierţi, să mulţumeşti şi să binecuvântezi. Să îţi laşi frumuseţea interioară să scoată la iveală miracolele fiinţei tale divine pentru a mângâia şi alte suflete rătăcite şi pierdute.

Când te conectezi la a-ţi trăi viaţa cu un scop superior care scoate la suprafaţă tot ceea ce ai tu mai bun şi mai nobil de oferit, partea cea mai bună din tine simte că îţi trăieşti viaţa într-un mod valoros. Fă-o cât de bine simţi tu, dar fă-o întotdeauna cu dragoste şi admiraţie. Sporeşte iubirea lumii prin iubirea pe care tu o oferi necontenit vieţii şi interacţiunii cu fiecare om ce îţi intra în cale.

Renunţă la critică, suferinţă, compromis şi alte vibraţii joase şi conectează-te la adevărul profund al fiinţei tale superioare pentru a reda pacea, bucuria şi speranţa în această lume. Decide că prezenţa ta într-un loc să aducă fericire, zâmbet şi însemnătate în faţa vieţii. Decide să priveşti fiecare experienţa cu maturitate spirituală, gasindu-ţi întotdeauna calmul şi starea de a înţelege cu înţelepciune experienţa respectivă.

Trage chiar acum profund aer în piept şi pune-ţi mâna în dreptul inimii.

Rămâi sinceră cu tine şi întreabă-te următoarele lucruri:

“Ce-mi doresc să trăiesc cu adevărat?”,

“Chiar cred că trecutul îmi va limita frumuseţea viitorului?”,

“Ce decid astăzi să fac, să simt sau să cred, pentru a mă elibera de toate lucrurile care mi-au cauzat suferinţă în viaţă?”,

“Cred cu adevărat că în mine stă întreaga forţă care îmi poate schimba viaţa?”,

“Pe cine critic sau desconsider, iar acest lucru mă ţine într-o vibraţie joasă care atrage către mine lucrurile dureroase?”

Oferă-ţi timpul în care să primeşti răspunsuri la aceste întrebări.

Cu infinită dragoste,Tania Tița!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...