luni, 8 mai 2023

O femeie demnă nu va tolera niciodată într-o relație minciuna, trădarea, manipularea și umilința!


Ea știe că minciuna și manipularea nu au nimic în comun cu o atitudine demnă și corectă. Ea înțelege că fiecare cuvânt toxic, fiecare comportament nepotrivit anulează orice urmă de empatie și conexiune emoțională.

Alege de fiecare dată să cunoască omul de alături, să-i înțeleagă emoțiile, să treacă dincolo de superficial, refuză să critice și să judece, dar cere implicare și asumarea rolului de partener. Nu poate tolera acele gesturi egoiste și urâte.

Nu acceptă să fie parte din jocul cuiva, să fie folosită și umilită, crezând că doar așa poate păstra iubirea. Atunci nu e vorba despre iubire, nici despre respect și încredere, sunt manifestările toxice ale unui om, căruia puțin îi pasă.

Într-o relație sănătoasă nu există scenarii manipulatoare, persoana de alături nu te forțează să uiți de tine, nu te face să îți fie frică de prezent și de viitor, să te întrebi dacă mai are rost, să suferi. Femeia demnă știe foarte bine aceste lucruri.

Ea nu își permite să piardă timp pentru iluzii, pentru promisiuni false, pentru comportamente străine. Partenerul care minte nu este demn de încrederea ei, alături de cel care trădează în repetate rânduri nu va putea construi nimic.

De ce să ascundă adevărul, de ce să își spună că lucrurile funcționează și în acest mod, dacă realitatea este alta? Liniștea sufletească, încrederea în propria persoană, așteptările sănătoase sunt mult mai potrivite decât o iubire toxică.

O femeie demnă cere asumare și implicare!

Ea știe că bărbatul care vine și pleacă când vrea, care se folosește de emoțiile ei sincere, care joacă rolul de victimă nu își va putea asuma niciodată rolul de partener, nu va putea oferi încredere și siguranță, nu va renunța la egoism.

Acolo unde există umilință și durere, acolo unde frustrările personale contează mai mult decât echilibrul, totul se transformă într-o mocirlă a interpretărilor, a regretelor, a acuzațiilor. El judecă și critică de fiecare dată, pentru că doar așa se poate impune.

El crede că este firesc să ascundă adevărul, să flirteze cu alte femei, să aibă o atitudine indiferentă și o mulțime de pretenții. Dar planul său nu va funcționa alături de o femeie demnă, care știe să păstreze limite sănătoase.

Ea vrea ca această relație să funcționeze, dar știe că este nevoie de doi oameni pentru a reuși. Este gata să accepte compromisul, să stea de vorbă cu omul de alături, dar înțelege că este nevoie de empatie și recunoștință pentru a merge mai departe.

Nu poate tolera manipularea, pentru că în acest fel și-ar trăda propriile valori, ar renunța la lumea ei, la sufletul ei. Nu poate accepta un partener laș și imatur emoțional, nu poate juca acel rol de rezervă, de dragul unei aventuri.

Nu există loc pentru umilință și manipulare într-o relație sănătoasă, între doi oameni care se respectă: iată un adevăr pe care femeia demnă nu îl uită niciodată. Este gata să ofere tot ce are mai bun, dar numai atunci când știe că are rost, când descoperă alături un partener asumat și corect.

O femeie adevărată pleacă întotdeauna cu demnitate!

© De Vorbă cu Tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...