miercuri, 13 noiembrie 2019

Încetează să mai spui DA atunci când de fapt simți că vrei să spui NU.

 
Opreste-te din a mai face lucruri pe care nu iti doresti sa le faci. Sigur, in viata mai sunt si chestiuni neplacute de care este necesar sa ne ocupam, insa atunci cand compromisurile devin realitatea ta cotidiana este timpul sa te intrebi in ce directie te indrepti.

Loialitatea fata de tine insuti, fata de valorile, principiile si bunastarea ta psihica si vitala ar fi normal sa primeze mereu. Nu alti oameni, nu situatiile in care te afli impotriva vointei tale. Este firesc ca uneori sa faci si concesii, dar repet: nu iti face o obisnuinta din a te nega pe tine si dorintele tale.

Nu te lasa manipulat, santajat emotional, nu permite ca alti oameni sa iti distribuie un rol secundar in povestea vietii lor. Tu nu ai venit pe lume ca sa traiesti pentru ei, ci pentru tine. Asa ca ai dreptul (si chiar obligatia) sa te indepartezi de tot ceea ce nu rezoneaza cu tine, de oamenii care te seaca de energie si resurse, de situatiile care iti sunt defavorabile, de activitatile care nu te imbogatesc cu nimic, ci doar te fac sa pierzi timp pretios din viata ta.

A spune un NU ferm atunci cand vocea ta interioara iti cere asta este o dovada de verticalitate si de respect fata de propria ta fiinta.

Atunci cand in mod repetat spui DA, desi gandesti exact opusul, iti pierzi increderea si respectul de sine. Astfel, devii o fiinta fragila si vulnerabila, care va fi predispusa la si mai multe compromisuri si sacrificii. Te vei nega pe tine pentru ca nu stii ca meriti altceva, iar altii vor profita de slabiciunea ta.

In schimb, atunci cand printr-un NU hotarat trasezi limite si granite clare, vei deveni din ce in ce mai puternic si mai liber.

Capul plecat sau coloana vertebrala dreapta. Alegerea iti apartine!

de Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...