vineri, 29 noiembrie 2019

Compatibilitatea este condiția principală pentru ca o relație, de orice fel, să poată funcționa.


Fie că este vorba de relații de prietenie, de cuplu, de familie și chiar la locul de muncă, fără compatibilitate nu se poate obține armonia în mod natural.

Compatibilitatea nu este ceva ce putem dobândi în mod artificial. Nici nu se poate negocia, fără să vorbim despre compromisuri - adică renunțare la sine sau sacrificii. Iar în momentul în care vorbim despre compromisuri, bucuria de a trăi dispare.

Cele mai multe conflicte dintre oameni au la bază lipsa de compatibilitate la nivel de credințe, dorințe, valori, obiceiuri, tradiții și viziune asupra vieții. Suntem asemănători în aspectul exterior, însă interiorul fiecăruia dintre noi este un univers în sine.

Sunt oameni cu care de la începutul interacțiunii simțim că vorbim aceeași limbă. Sunt situații și conjuncturi cu care rezonam și în care ne regăsim. De asemenea, sunt oameni și situații cu care nu avem nimic în comun și nici nu vom avea vreodată, așa că nu are niciun sens să ne chinuim.

Compatibilitatea sprijină evoluția, pe când lipsa ei generează probleme de diferite feluri.

Cunoaste-te pe tine însuți, observă-i pe cei din jur într-o manieră obiectivă, renunță la lupta inutilă de a-i schimba pe alții sau situațiile asupra cărora nu ai niciun control și trăiește în așa fel încât să îți rămâi mereu fidel ție însuți.

Dacă compatibilitate nu e, nimic nu e!

Cu cât mai repede înțelegem acest aspect, cu atât mai înțelept ne vom investi timpul și energia în oamenii și situațiile de viață potrivite pentru noi.

de dr. Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...