sâmbătă, 3 octombrie 2015

Ai nevoie de căldură, iubire și înțelegere în viața ta. Dă-ți voie să simți aceste lucruri și să te bucuri de viață și prieteni.


Tot ceea ce se petrece cu noi, bun sau rău, ne influențează gândurile și deciziile. Tot ceea ce se petrece în jurul nostru ne marchează viața, ne schimbă pe dinăuntru, ne transformă complet.

Nu poți alege să nu treci prin încercări dificile. Nu poți alege o viață doar cu împliniri, zâmbete și vise împlinite. Nu poți alege doar oameni veseli, optimiști și sinceri în jurul tău.

Însă poți alege să înveți lecțiile predate de viață și să iei atitudine.

Dacă un prieten continuă să te dezamăgească fă-ți curaj și rupe-te de el. Dacă prietenii cu care ieși continuă să se comporte urât, deși le-ai spus că acest lucru te deranjează scoate-i din viața ta.

Nu îți recomand să nu-i ierți dacă ți-au greșit, însă dacă simți că ceea ce fac te sufocă, te deprimă, îți știrbește încrederea și speranța pune punct.

Lucrurile care te deranjează, vorbele care nu-ți plac, trădările, bătaia de joc, bârfele reacționează ca o otravă pentru sufletul tău.

Nici nu vei ști când te vei trezi cu sufletul trist, obosit, neputincios și cu sentimente de ură. Nici nu vei simți când te vei contamina de răutate, invidie și vei fi și tu asemeni lor.

Îți recomand să ai grijă pe cine primești în viața ta. Gândește-te la sufletul tău ca la cea mai frumoasă cameră unde primești oaspeții. Este luminoasă, caldă, colorată, aerisită, primitoare. Nu vrei să o vezi aglomerată și intoxicată de oameni cărora nu le pasă dacă intră încălțați și murdari.

Tot ceea ce nu-ți place la o persoană se va alipi sufletului tău ca pata de o cămașă urâtă. Nu imediat, ci cu timpul. Dacă nu ai grijă și nu sortezi sentimentele bune de cele neplăcute te vei simți ca o rufă murdară aruncată într-un colț prăfuit. Te vei simți ca și cum nimănui nu-i pasă de tine, nimeni nu te mai vrea în viața sa, nimeni nu dă doi bani pe tine.

Nu permite nimănui să te facă să te simți așa.

Suntem unici în felul nostru. Și putem trece cu zâmbetul pe buze peste orice defect al oamenilor pe care-i iubim. Dar, asta nu înseamnă că ar trebui să ne lăsăm dominați și călcați în picioare. Nu înseamnă că nu avem un cuvânt de spus în privința lor. Nu înseamnă că trebuie să acceptăm totul și să închidem ochii.

Între prietenii adevărați, indiferent de ceea ce a fost sau va fi, întotdeauna va exista sinceritate. Întotdeauna vei putea spune ceea ce vei simți, întotdeauna le vei împărtăși gândurile tale, întotdeauna te vei simți ca făcând parte din viețile lor.

Nu permite fricii de singurătate să te facă victima celor mai negre sentimente. Nu îți dorești sufletul încărcat cu emoții negative, cu temeri și regrete, cu dezamăgiri și gelozii.

Ia o decizie pentru binele tău. Nu atât pentru binele fizic, cât pentru cel mental și sufletesc. Ai nevoie de căldură, iubire și înțelegere în viața ta. Dă-ți voie să simți aceste lucruri și să te bucuri de viață și prieteni. 

sursa: filedejurnal

Un comentariu:

  1. Este greu sa te rupi de anumite persoane din viata ta chiar daca ori fac rau de cele mai multe ori ne complicam singuri viata si stăm in aceiasi mocirla in fiecare zi.
    Când începi sa te trezesti viata ta radiază..vibreaza si atunci ai sansa sa te dezlegi de oamenii toxici însă totul sta in Alegerea noastră.
    Si totusi aceste experiente ne schimba complet viata daca acceptam sa o schimbe.
    Multumim pentru textele frumoase..radiaza lumina si iubirea in ceea ce scrieri..

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...