miercuri, 7 august 2013

Alegeri, alegeri, alegeri. Toată ziua facem alegeri

Bună dimineaţa!


Din clipa în care ne trezim în zorii zilei, facem alegeri. Alegem cum să ne îmbrăcăm, alegem ce să mâncăm, alegem unde să plecăm, alegem ceea ce cumpărăm…
Alegeri, alegeri, alegeri. Toată ziua facem alegeri.
Alegem felul ...în care ne purtăm cu oamenii din jur: putem alege să fim morocănoşi, nervoşi şi reci, stricându-le şi lor starea de dispoziţie, sau putem alege să fim pozitivi, calmi şi calzi. Putem alege să înăbuşim conflictele sau putem alege să le dăm amploare. Alegem să ne apropiem de oameni sau să ne înstrăinăm.
Între “trebuie” şi “vreau” este o diferenţă care ţine tot de alegeri.
Putem alege să facem lucrurile fără plăcere, sau le facem cu iubire.
Totodată ne putem alege şi gândurile, astfel, putem alege să ne gândim la trecut, la lucruri care nu ne-au reuşit, la ceea ce nu avem, la oameni care ne fură pacea sufletului, sau putem alege să ne gândim cu optimism la viitor, la tot ceea ce avem, la lucruri frumoase pe care ni le dorim şi pe care le putem face.
Poate vă vine greu să credeţi, dar ne putem alege şi starea sufletească, fiindcă putem alege felul în care percem lumea, cu lucrurile care ne plac sau nu, şi felul în care le permitem acestora să ne controleze emoţiile. Importanța pe care o acordăm lucrurilor ține tot de alegeri.
Alegerile pe care le facem ne fac să fim buni sau răi, frumoși sau urâți, fericiți sau triști.
Eu vă propun să alegem pentru noi numai ceea ce este bun şi mai ales să alegem să fim buni. 

de Irina Binder

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...