duminică, 12 mai 2013

Te salut, inimă curată! ♥


Astăzi vom vorbi puţin despre acceptarea realităţii. În multe momente ale vieţii noastre ne dorim să trăim total altceva sau să fim în alt loc în afară de cel în care suntem acum. Nemulţumirea ne macină, regretele şi-au făcut lăcaş în inima noastră, trăim numai în funcţie de trecut sau de viitor. Nimic nu pare să mai meargă.

Ei bine, toate acestea sunt simple iluzii ale minţii noastre. Cu cât trăim mai mult în minte, cu atât mai mult trăim în iluzie. Însă, cu cât coborâm mai adânc în inimă, cu atât mai profund redescoperim adevărul.

Renunţă la a te mai identifica cu toate trăirile şi realizările tale. Renunţă la a mai trăi în atâta agitaţie mentală. Tu nu eşti corpul tău, nu eşti gândurile sau emoţiile tale. Tu eşti dincolo de asta. 

Eşti Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat. 

Nu-ţi mai fă atâtea griji despre cum va arăta viaţa ta sau de unde îţi vor fi achitate facturile. Când porneşti în căutarea Dumnezeului interior, toate celelalte îţi vor fi rezolvate din cea mai mare uşurinţă, pentru că acum te concentrezi pe ce este cel mai înalt. Când te concentrezi pe cel mai înalt, toate treptele de sub el sunt rezolvate natural, pentru că Cel mai Înalt îţi oferă trăirea cea mai înaltă, înţelepciunea cea mai înaltă, adevărul cel mai înalt. Cel mai Înalt este redescoperirea adevărată a lui Dumnezeu în tine. Este dragostea cea mai înaltă. Este substanţa lucrurilor care nu se văd, dar acea substanţă care crează şi susţine totul în perfectă ordine şi armonie divină. Când ajungi să descoperi acest miracol în tine, totul în jur înfloreşte, toată fiinţa se reîntregeşte, totul pare clar şi perfect la locul lui.

Pentru a face acest lucru, oferă-ţi timp de linişte, în care să-ţi recunoşti toate părţile fiinţei tale, să-ţi oferi timp de introspecţie şi să faci pace cu momentul în care te afli, indiferent cum ar arăta el acum. Ţine minte: este doar o etapă a vieţii tale. O etapă necesară călătoriei tale spirituale. Dacă nu era necesară, nu exista. Aşadar, nu da cu piciorul unor înţelepciuni înalte pe care acest moment ţi le poate oferi, gandindu-te că tu ar fi trebuit să trăieşti altceva acum. Este un moment de graţie, în care Dumnezeu îţi vorbeşte. Deschide-ţi inima să-i primeşti mesajele.

Revino în momentul prezent, coboară în inimă şi respiră profund. Cheamă-ţi Dumnezeul interior să te ghideze şi să-ţi liniştească sufletul. Şi mai ales, acceptă momentul în care te afli. Renunţă să mai crezi că lucrurile ar fi trebuit să stea diferit sau că tu ar fi trebuit să fii în alt loc în afară de acesta. Te afli în locul şi în momentul potrivit, pentru a trăi ceea ce este necesar să trăieşti pentru înălţarea spirituală a fiinţei tale. Dacă există un alt loc sau un alt mod mai bun, atunci cu siguranţă ai fi fost acolo......

*********

Pentru mine, acceptarea locului în care mă aflu a fost o lecţie pe care am învăţat-o greu, cu multă suferinţă. Niciodată nu eram mulţumită de nimic. Tot timpul credeam că totul trebuia să fie diferit faţă de cum era. Trăiam în comparaţie şi în separare cu cei de lângă mine. Nu apreciam deloc momentul prezent şi nu ştiam să mă bucur de el. Până într-un moment în care am coborât cu sinceritate completă în adâncul inimii mele, cu lacrimi şiroaie pe obraz şi am spus: Gata. Eu nu mai pot trăi aşa. Trebuie să existe altă cale. Şi într-adevăr, ea există.

Există calea inimii, calea interioară, pe care fiecare dintre noi este necesar să o parcurgă pentru a se redescoperi pe Sine, pentru a-şi regăsi scânteia divină din interiorul său. Este calea care te învaţă să laşi exteriorul deoparte, să laşi trecutul şi viitorul deoparte, să laşi identificările, nemultumurile, regretele şi îndoiala deoparte şi să mergi adânc în tine. Să-ţi deschizi inima pentru a regăsi Lumina Sfântă înăuntrul tău pe care nu ţi-o poate lua nimeni!

Să revii cât mai mult în prezent şi să fii blând/ă cu tot ceea ce îţi apare în cale. Să ai răbdare şi să nu grăbeşti procesul. Să înţelegi că totul este exact aşa cum trebuie să fie. Să faci pace cu tot ce trăieşti, fără să mai doreşti altceva, fără să mai consideri că ar exista un mod mai bun, fără să te compari cu cineva din afara ta sau cu trecutul tău. Să-ţi dai voie să respiri şi să te bucuri de ceea ce eşti în acest moment. Nu vei putea vedea oportunităţile următoarei etape a vieţii tale, până când nu vei putea face pace cu locul în care te afli.

Ştiu că ţi-e teamă. Ştiu că lucrurile par uşoare în teorie, însă trăirea lor te zdruncină. Însă, în realitate, este mai simplu decât crezi. Este de fapt cel mai simplu lucru: să ai încredere în Dumnezeul din tine, să trăieşti cu inima, să-ţi dai timp de reflecţie, să te asculţi, să te bucuri de toate clipele şi de toate conştientizările acestui moment, să te eliberezi de atâta greutate şi suferinţă, respirând cu toată fiinţa şi aducând pace în inima ta.

Retine întotdeauna expresia: “Facă-se Voia Ta, Doamne, în tot şi în toate. Ştiu că momentul în care mă aflu este cel mai potrivit moment în care mă pot afla. Mulţumesc pentru toate binecuvântările pe care mi le oferi, chiar dacă poate nu sunt conştient/ă de ele în acest moment.”

Te îmbrăţişez, suflet drag!

Să fii binecuvântat cu toată Pacea Universului şi fie ca totul în calea, mintea şi inima ta să se lumineze!

de Tania Tiţa

4 comentarii:

  1. Foarte frumos ai relatat acest mesaj atat de important OAMENIILOR.
    E adevarat caci doar cei cu o inima curata Il vor vedea pe Dumnezeu.
    Vreau o inima curata care sa ma duca in prezenta Lui Dumnezeu Cel Adevarat si am sa meditez la tot ce ai scris.
    Multumesc frumos pentru tot ce ne transmiti prin aceste randuri magnifice si importante sufletelor noastre care IL releva pe Dumnezeu si importanta Lui pentru noi oamenii.Dumnezeu e Cel mai important si trebuie gasit neaparat in inimiile noastre.El este inauntrul nostru!
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine ai punctat dragă Anonim,doar cei cu o inimă curată Îl vor vedea pe Dumnezeu mai bine spus, conștientizând că El este acolo, în noi, omiprezent.
    Îți mulțumesc pentru aprecieri și mă bucur că simțiți prin rânduri și printre rânduri, iubirea și lumina pe care vi le transmit cu mare, mare drag...acesta fiind și scopul acestui blog.
    Fiți binecuvântați în tot ceea ce faceți!

    Vă iubesc.
    Daniela

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...