marți, 6 iunie 2017

Viaţa este in PRIMUL rând despre NOI şi abia apoi despre ceilalţi! Învaţă sa fii independent emoţional!

 
De cele mai multe ori ajungem să suferim pentru că nu ştim să ne ocupăm în PRIMUL rând de sufletul nostru, de fiinţa noastră, de ceea ce ne dorim!

Independenţa EMOŢIONALĂ este un aspect extrem de important al vieţii noastre, pentru păstrarea unei atitudini pozitive şi pentru câştigarea propriei LIBERTĂŢI.

De cele mai multe ori, oamenii au tendinţa să-şi creeze dependente emoţionale faţă de ceilalţi, în special faţă de partenerii de viaţă. Marea majoritate a oamenilor cred că a iubi înseamnă a fi dependent emoţional faţa de celălalt, a simţi ca celălalt reprezintă TOTUL pentru tine, ca fără el/ea nu poţi trăi, ca el/ea îţi dă puterea să mergi mai departe şi să fii fericit, că el/ea te poate scoate din situaţiile emoţionale dificile prin care treci uneori, însă NU este aşa.

Toate acestea nu înseamnă altceva decât DEPENDENŢA emoţională şi nicidecum iubire! A iubi înseamnă în primul rând a fi independent emoţional faţă de celălalt! Atunci când eşti dependent emoţional de celălalt, ai mai mereu tendinţa sa CERI şi să AŞTEPŢI de la el, decât să OFERI. Iar atunci când el/ea nu îţi poate oferi ceea ce aştepţi sau ceri, te simţi dezamăgit şi suferi intens şi începi să-l judeci şi să-l condamni că nu-ţi oferă ceea ce vrei tu.
De multe ori se întâmplă ca partenerul de viaţă să nu ne poată oferi tot ceea ce ne dorim de la el, pentru că pur şi simplu nu poate, dar asta nu înseamnă că nu ne iubeşte. A fi independent emoţional faţă de partener sau faţă de o altă persoană, înseamnă a şti să îţi trăieşti viaţa într-un mod frumos, FĂRĂ ca frumosul din viaţa ta să DEPINDĂ de acea persoană sau de partener. A înţelege că nu persoana iubită îţi oferă fericirea, ci tu o faci, prin aprecierea momentelor frumoase petrecute împreună, însă în a fi conştient de faptul că acele momente se pot termina oricând, că ele nu ţin la nesfârşit, dar la momentul lor trebuie să te bucuri pe deplin de ele fără a-ţi crea dependenţe de ele şi a fi conştient de faptul că, chiar dacă ele se vor termina, cu siguranţă vor veni şi alte momente frumoase.

A fi independent emoţional faţă de partener înseamnă a învăţa să NU-ŢI CONCENTREZI TOATĂ ATENŢIA TA asupra partenerului şi asupra sentimentelor pe care le simţi faţă de el, ci a-ţi concentra atenţia şi asupra visurilor tale, pasiunilor tale, asupra ta şi îngrijirii de propria persoană, de dorinţele sufletului tău. .

O viaţă frumoasă nu înseamnă numai iubirea dintre două persoane, ci şi frumosul din AFARA cuplului, adică dezvoltarea pasiunilor noastre, concentrarea pe îndeplinirea visurilor noastre, pe hobby-urile noastre, realizarea carierei mult dorite…

Vei putea observa că, atunci când îţi concentrezi atenţia, nu numai pe relaţia de cuplu, ci şi pe îndeplinirea visurilor tale, chiar dacă vei suferi o despărţire în relaţia de cuplu, nu vei mai fi atât de afectat ca atunci când toată atenţia ta este concentrată pe relaţie, având dependenţe emoţionale faţă de aceasta, deoarece există atât de multe lucruri frumoase în viaţă care ne pot motiva şi ne pot face să trăim într-un mod frumos şi fericit.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...