vineri, 6 februarie 2015

Secvență dintr-un film alb-negru...


Mă simt atât de străină uneori de timpurile în care trăim. De prea multă stridenţă în tot. De prea multă goliciune de peste tot. De prea multă grabă în toate. De prea multă vulgaritate. De prea multul zgomot de peste tot din jur.

Lumea mea e uneori ca un film alb-negru... dar cu oameni care încă mai roşesc. Uneori e fără sonor, alteori îţi mângâie sufletul Chopin, Haydn, Mozart...Uneori cântec divin de heruvimi, alteori doar glasul tainic al vreunui vânt de seară...

Uneori lumea mea are tihna şi manierele unui ceai de la ora 5...Şi parfumul unei scrisori trimise după multe ezitări, scrise pe multe pagini cu litere tremurate... pe care primitorul o sărută şi o păstrează o viaţă întreagă, ca pe cea mai de preţ comoară.

Se găsesc în ea uneori gesturi de un eroism care astăzi poate părea superfluu, naiv, utopic, de-a dreptul caraghios. Se găsesc uneori în ea oameni cu suflet de copil şi cu gesturi de o candoare ce îţi topeşte sufletul.

Lumea mea pare uneori o călătorie cu Orient Expressul alături de cei mai fascinanţi companioni: cartea, amintirile, visele, versurile, neapărat versurile, florile, rugăciunile prietenilor şi omul care te iubeşte pentru sufletul tău. Şi care rămâne acolo, cu tine în compartiment, orice ar fi şi oriunde îl va duce această călătorie.

În lumea mea cel mai frumos machiaj e bunătatea, cele mai de preţ accesorii sunt faptele frumoase, făcute neapărat în taină aici delicateţea şi nobleţea nu sunt un handicap, dacă ierţi nu înseamnă că eşti "fraier", iar ridurile sunt iubite, pentru că fiecare spune, într-un fel sau altul, o poveste de iubire.

Filmul meu alb-negru capătă din ce în ce mai mult contur, construindu-se singur, pas cu pas, din ce în ce mai clar de când am constatat că mă simt din ce în ce mai străină de lumea în care trăim. Dar că nu mă opreşte nimeni să construiesc eu una mai frumoasă....

Ca un film alb negru, uneori. Dar în care, foarte important!, oamenii încă mai roşesc...


de Alexandra Svet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...