vineri, 21 februarie 2014

Ce sunt „minunăţiile drăceşti“ care ar fi debusolat-o pe Iulia, adolescenta fugită la mănăstire. Despre reiki şi radiestezie.

Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Suceava, acolo unde Iulia Ionescu a stat o noapte, au acuzat profesorii de la Colegiul „Sfântul Sava“ din Bucureşti că fata ar fi fost debusolată de „minunăţiile drăceşti“ practicate de aceştia şi aplicate pe elevi. Adevarul.ro vă detaliază ce înseamnă reiki şi radiestezie, practici terapeutice neconvenţionale care ar fi debusolat-o pe Iulia.


Călugării de la Mânăstirea Sihăstria Rarăului din Suceava au postat un mesaj în care acuzau profesorii că au tulburat-o. Mesajul a fost postat la scurt timp după ce s-a aflat că Iulia Ionescu (15 ani), adolescenta din Bucureşti care a aprins tot spaţiul mediatic prin dispariţia ei, a stat la mânăstire.

„Dacă chiar vă preocupă starea acelei fete, mergeţi şi vă interesaţi la şcoală, în familie, de unde au început problemele... De ce Profesoara X merge la radiestezie? De ce profesoara cutare merge la Reiki şi alte minunăţii drăceşti... aceştia experimentează pe copiii din şcoli, pe copiii dvs… iar problemele din familie vin şi pun capac. Inima omului este aceea care trece prin traume din cauza informaţiilor primite, trăite“, au scris monahii pe contul de Facebook al locaşului de cult într-o scurtă relatare a celor întâmplate.

Informaţia a fost negată în mod vehement de conducerea Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, unde Iulia Ionescu a intrat cu media 10. Întrebat de reporterii „Adevărul” despre aceste practici terapeutice, fostul director George Cazacu a negat că profesori din cadrul liceului ar practica asemenea metode terapeutice. „Nu există niciun profesor în şcoală care să practice asemenea tehnici. Nici nu ştiam că se face aşa ceva în Bucureşti“, a declarat Cazacu. De asemenea, nici alţi elevi ai liceului nu par să fi auzit de astfel de practici.

Ce este Reiki? Mikao Usui este fondatorul Reiki, practica terapeutică neconvenţională de care au fost acuzaţi profesorii de la Colegiul Sfântul Sava că îl practică împreună cu elevii

Pentru a vedea cât de periculoase sunt aceste practici neconvenţionale şi dacă ar fi putut afecta gândirea Iuliei Ionescu într-atât încât să ia decizia de a pleca de-acasă, adevarul.ro vă propune o scurtă informare despre aceste două tehnici.

În fapt, Reiki este o metodă de vindecare energetică apărută în Japonia în anul 1922, încadrată în România la capitolul medicină alternativă, dar nereglementată legal, motiv pentru care poate fi practicată de oricine.

Fondatorul Reiki-ului este Mikao Usui (15 august 1865 – 9 martie 1926). De origine preot catolic, Usui şi-a dorit să explice modalitatea prin care Iisus putea vindeca prin palme. Din acest motiv, a întreprins, timp de mai mulţi ani de zile, diverse studii şi cercetări care în final au condus la descoperirea Reiki-ului. Descoperirea propriu-zisă a implicat şi o perioadă de rugăciune şi post de trei săptămâni pe Muntele Kurama, în apropiere de oraşul Kyoto, fosta capitală a Japoniei.

În urma acestei perioade de asceză, Usui ar fi avut revelaţia metodei de vindecare pe care el a sintetizat-o şi a numit-o Reiki, adică „Energie universală” sau „Energie spirituală”. La scurt timp, el a înfiinţat organizaţia Usui Reiki Ryoho Gakkai, care există şi astăzi şi prin care s-a răspândit practica metodei. Usui a avut 2.000 de dicipoli şi 16 dintre aceştia au primit gradul de maestru Reiki.

„Discipolii au dat-o mai departe şi mai departe. Lucrurile între timp s-au diluat, s-au denaturat foarte mult. În prezent sunt foarte mulţi care îşi zic singuri maeştri. Fiecare face după capul lui, s-a făcut un fel de amalgam. În România nu se fac, dar există ţări unde cursurile se fac şi în şcoli, unde asigurarea medicală acoperă terapia reiki. Oricum, oricine poate participa la acest curs. Nu trebuie decât să ai un pic de răbdare să asculţi şi să practici“, a explicat reprezentantul maestrului doctor Marinel Peia, unul dintre cei mai iniţiaţi români în metodele de vindecare alternativă.

Potrivit acestuia, Reiki este o practică inofensivă, la care oricine are acces în măsura în care este interesat, inclusiv copiii. Aceştia trebuie, însă, să fie însoţiţi de un adult dacă vor să fie primiţi de maestrul Marinel Peia.

Ce este radiestezia
În ceea ce priveşte radiestezia, aceasta este o practică alternativă care are elemente comune, dar care funcţionează mai degrabă pe un soi de măsurare energetică.

„Cei care practică radiestezia fac tot felul de măsurători cu ansa – un fel de sârmă pe care o ţin în mână. Chipurile, dacă reuşesc să-şi aducă mintea într-o stare în care să nu influenţeze respectiva ansă, să fie un canal cât mai curat, ei cer o îndrumare de la un nivel superior. Atunci, ansa o să arate un răspuns cât mai deştept. Se poate şi prezice cu ansa, dar nu numai asta este ideea. Ea dă nişte măsurători în funcţie de ce parametri îî dăm noi“, detaliază reprezentantul maestrului reiki.

Potrivit astralmagik.ro, Radiestezia (rabdomanţia) este arta de a utiliza indicatoarele radiestezice (baghete, penduluri, anse) făcând să intervină puterea şi voinţa spiritului operatorului pentru a descoperi tot ceea ce este ascuns facultăţilor raţionale ale individului. Este o metodă de acces la Banca de Date Universală în care s-ar păstra istoricul informaţiillor despre lumile văzute şi nevăzute.

Trebuie spus că, în momentul de faţă, în România, oricine poate să spună că este maestru reiki sau cunoscător al radiesteziei, neexistând o autoritate care să reglementeze aceste tehnici.

sursa:
http://adevarul.ro/news/bucuresti/
Mai puteți citi și aceste articole:http://www.iubiresilumina.com/p/meditatie.html
http://adevarul.ro/news/bucuresti/iulia-ionescu-reyki-1_5301fbc1c7b855ff566ada19/index.html

2 comentarii:

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...