miercuri, 19 septembrie 2012

Credinţa şi curajul sunt un mod de viaţă

 
Astăzi aş dori să vorbesc despre procesul care vă trece din starea de teamă şi îndoială către starea de curaj şi credinţă.

Nu este un lucru care să poată fi realizat peste noapte. Este ca orice altceva în viată. Este o călatorie plina de încercări şi obstacole, şi momente când trebuie să mergi în direcţie opusă înainte de a putea păşi iarăşi înainte. Este o călatorie ce te solicită să dai ceea ce ai mai măreţ în tine şi să te bazezi pe lumea spirituală care te înconjoară. Este, de fapt, călătoria vieţii tale.

Şi astfel, tot ce este nevoie să faci este să-ţi trăieşti viaţa, dar în minte cu ţelul de a înfrunta direct orice teamă, şi să cauţi în adâncul tău curajul, nepermiţându-ţi să dai înapoi sau să te laşi înfrânt. Şi celalalt ţel al tău, de egală importanţă, este de a alunga îndoiala şi de a o înlocui cu încrederea în propriile capacităţi şi cu credinţa în ajutorul binevoitorului univers.

Chiar este o stare de spirit pe care urmează să o ai în timp ce străbaţi viaţa, înfruntând provocările, depăşind obstacole şi facându-ţi relaţii cu ceilalţi cu o inimă deschisă şi compasivă. Doar pune acest lucru în fruntea minţii tale, pune-l în adâncul inimii tale, şi devin-o conştient(ă) de faptul că eşti pe deplin capabil(ă) de a trăi o viaţă vibrantă a curajului şi deschiderii, o viaţă a credinţei.

Aminteşte-ţi mereu că teama este întuneric şi nu poate rezista luminii iubirii. Întotdeauna iubirea este cea mai bună armă a ta împotriva temerii: Iubirea de tine-însăţi/însuţi, iubirea de viaţă, iubirea pentru ceilalţi, şi încrederea în curgerea fără sfârşit a iubirii care este acolo pentru tine şi pentru toţi şi care, de fapt, este substanţa esenţială a universului. Totul este iubire.

Şi dacă iubirea este lumină iar teama este întuneric, atunci teama este doar absenţa iubirii. Astfel că atunci când îţi este teamă, umple-te cu iubire, dându-ţi din nou substanţa care eşti de fapt, strălucind dinlăuntru şi alungând teama.

Şi îndoiala este umbra care se ţine după teamă, acea jumătate-de-lume în care eşti şi nu eşti. Te slăbeşte şi te vlăguieşte. Dar încă o dată, este doar o umbră, nu o forţă, şi dacă te vei umple cu iubire şi credinţă şi vei străluci, nu va avea altă alegere decât să se retragă.

Este un mod de viaţă, un mod de fiinţare, a fi plin de credinţă şi curaj, a te baza pe iubire şi a străluci în adevăr. Lasă aceasta să-ţi fie temelie şi nu poţi greşi. Lasă aceasta să-ţi fie temelie, şi fiecare pas te va conduce în marea călătorie către adânca pace interioară şi legatura cu tot ceea ce există.

Iată o mică rugăciune pentru astăzi


Sunt făcut din iubire. Ea este substanţa mea, este tot ce sunt.
Cred în mine însămi/însumi şi în legatura mea cu marele univers al iubirii. Sunt deschis(ă) la nesfârşita curgere a iubirii şi o las să mă umple, clipă de clipă, ceas de ceas.
Strălucesc cu iubire. Sunt iubire. Eu sunt.

* * *

Dacă îti doreşti, poţi înlocui teama şi îndoiala cu curaj şi credinţă.Iubire si pace.
 
traducere editura foryou




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...