luni, 5 decembrie 2022

Uneori, în spatele celor mai înalte ziduri, se ascund cele mai rare suflete…


Există cetăți ridicate în jurul sufletelor.

Sunt oameni care ridică în jurul lor ziduri înalte, impenetrabile. Oameni înfășurați în sârmă ghimpată și linii electrice. Oameni care păstrează o distanță de siguranță față de toată lumea.

Poate că ți se par duri, inabordabili, poate că ți se par reci, rigizi. Poate că așa sunt, dar nu au fost întotdeauna așa.

Uneori, viața joacă jocuri ciudate.

Uneori, viața, te face să devii ceva ce nu ți-ai imaginat niciodată că vei deveni. Te face altceva, complet diferit față de ceea ce ți-ai putea imagina.

Uneori, inimile zdrobite trebuie să se îmbrace pentru a se proteja. Cei care au fost foarte răniți, se îmbracă invulnerabil pentru a-i putea ține departe pe cei care i-ar putea răni din nou.

Uneori, cele mai sensibile inimi, cele mai pure suflete, sunt nevoite să se îmbrace în haine care nu le convin, doar pentru a induce în eroare “dușmanul”.

Poate că nu este ușor de înțeles sau de simțit, pentru că sunt atât de îndepărtați. Poate că, într-o lectură grăbită, vei găsi aceste suflete ca fiind grele și neclintite. Dar dacă te uiți adânc în ochii lor, dacă te lasă să faci asta, s-ar putea să vezi toată durerea, frica și disperarea lor.

Poți vedea nevoia lor de a fi înțeleși, îmbrățișați și iubiți. Să fie iubiți profund, cu adevărat, puternic. Să fie iubiți fără rețineri, sincer, în esență.
Poate că nu sunt pregătiți să se angajeze într-o relație.

Poate că nu sunt gata să ofere. Poate că nici tu nu ești dispus să aștepți, să insiști și să înduri. Poate că îți va fi foarte greu să îi înțelegi și să îi poți simți.

Dar poate că merită, pentru că dacă acești oameni simt că sunt iubiți, dacă simt că nu sunt amenințați, dacă simt că simți pentru ei, te vor lăsa să vezi comorile pe care le ascund înăuntrul lor.

Aceste comori pe care le ascund adânc în suflet, aceste comori pe care cineva, cândva, a încercat să le fure, frângându-le inimile.
Poate, cu adevărul tău, vei reuși să le dărâmi zidurile.

Poate, căldura zâmbetului tău, va reuși să le topească apărările și, atunci, vei înțelege de ce și-au acoperit lumina sufletelor cu atâta furie. Atunci vei înțelege cât de rare și unice sunt aceste suflete. Vei înțelege, atunci când îți vor oferi iubirea lor cu generozitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...