joi, 20 august 2020

Trebuie să știi asta: totul va fi bine, trebuie doar să ai răbdare

Spune cu voce tare: va trece și asta! Pentru că astfel se întâmplă întotdeauna. Migrenă, durere, tristețe – totul dispare, trebuie doar să aștepți puțin.

Totuși în timp te obișnuiești cel mai adesea să te limitezi. Vrei să grăbești cursul natural al evenimentelor, să controlezi rezultatul oricărei situații și să stabilești independent direcția suplimentară a lucrurilor.

O persoană de la naștere nu are suficientă răbdare, dar în el există o mare dorință de a deveni cel care va stabili cum ar trebui să se întâmple totul.

Deși nu recunoaștem, fiecare dintre noi își dorește puterea, indiferent că niciunul dintre noi nu poate controla în totalitate lumea din jurul nostru. Viața este prea imprevizibilă pentru asta. Poți alege doar timpul și metoda mișcării tale ulterioare, dar timpul este în afara controlului oricui.

Cu siguranță, toată lumea a auzit deja că suferința nu durează o eternitate, chiar și atunci când pare că nu se mai sfârșește. Cu toții ne-am aflat într-o situație în care ni s-a spus să nu ne agățăm de ceea ce se întămplă chiar acum sau în trecut și să nu lăsăm circumstanțele să ne tragă în jos.

În astfel de momente, este dificil pentru o persoană să vadă altceva în afară de suferința sa. Durerea, însă, este cu adevărat temporară. Cel mai dificil lucru este să înțelegem că durata acestei perioade va fi diferită în funcție de circumstanțe.

Când te confrunți cu problemele vieții, tu însuți alegi cum le vei face față și cum urmează să supraviețuiești acelei perioade grele din viața ta.

Fiecare persoană are puterea necesară în interiorul său pentru a alege fericirea, determinându-și propriul mod de a supraviețui și de a depăși acele obstacole.

Acest lucru nu înseamnă că nu vei suferi, doar să-ți amintești că în timpul acelei suferințe ai întotdeauna de ales. Evită să fii victima circumstanțelor. Ești mult mai mult decât variabilele de mediu și viață.

Vreau ca să-ți dai seama repede că nu există viață fără dificultăți, oricât pare totul la prima vedere. Le arăți altora ceea ce vrei să le arăți împărtășind cu ei acele momente din viața ta pe care vrei să le împărtășești. Și nu îți exprimi întotdeauna gândurile, sentimentele sau lupta interioară.
Te rog, indiferent de ce se va întâmpla, nu uita niciodată că vei fi bine!

Oferă-ți ocazia să-ți umpli viața cu impresii și experiențe. Vei fi nevoit să înfrunți dificultățile și să iei decizii care te vor ajuta să le depășești. Va trebui să cauți modalități de a continua mai departe, indiferent cât de dificile ar putea părea obstacolele din viața ta. Dar vei ajunge cu siguranță în partea opusă, plini de încredere că alegerea pe care ai făcut-o a fost cea potrivită, chiar dacă te-a obligat să iei o cale alternativă.

Nu uita că orice cale pe care o iei este o sursă valoroasă de cunoaștere și fiecare schimbare îți spune cine ești și cine vei deveni. Lumea este plină de oportunități pentru cei care îi caută. Nu ar trebui să fii ca oamenii care se închid de tot ce este nou. Alege în schimb dezvoltarea.

Dezvoltarea personală este practic imposibilă fără durere și suferință, la fel cum este imposibilă fără triumf sau bucurie.

Permite-ți să te dezvolți și să te bucuri de fiecare moment din viața ta, indiferent dacă este bine sau rău. Permiteți să trăiești aici și acum și îți promit că vei fi bine.

 sursa:  https://psihologiadeazi.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...