joi, 12 martie 2020

Iubirea adevărată nu presupune compromisuri, ci înseamnă libertatea de a fi tu însuți

 
Oamenii fac de multe ori greșeala să caute într-o relație de cuplu pe cineva care să îi completeze, să le umple golurile interioare, să le ofere companie ca să nu se plictisească, să le fie un scut împotriva singurătății, să îi ajute să își vindece traumele din trecut, să îi salveze de ei înșiși, să preia poverile pe care au obosit să le ducă singuri.

Și pentru că niciun om nu poate să le satisfacă aceste dorințe (și nici nu ar trebui să facă toate acestea pentru altcineva), se declară nemulțumiți, frustrați, supărați, dau vina pe partener pentru insatisfacția lor din relație și, după multe conflicte și lupte, pleacă în căutarea unui alt partener de la care speră să obțină mai mult. Apoi se reia ciclul iluzii și speranțe urmate de dezamăgire.

Situația aceasta se poate perpetua la nesfârșit dacă nu înțelegem faptul că, cu toate că un partener de cuplu poate să aducă multe lucruri frumoase în viața noastră, fiecare dintre noi este responsabil de propria sa împlinire și bunăstare pe toate planurile. Nimeni nu ar trebui să ne salveze, să ne umple golurile interioare sau de altă natură, să ne întrețină, să ne facă fericiți, să ne distreze ș.a.m.d. Fiecare dintre noi ar fi bine să își asume pe de-a-ntregul propria sa viață, împlinirea personală, profesională, socială etc.

Când tu te simți bine cu tine însuți și ți-ai creat prin propriile forțe viața pe care ți-o dorești, nu vei mai avea tot felul de așteptări nerealiste de la un alt om. Nu vei mai avea nevoie de o relație și nici nu vei mai accepta compromisuri sau jumătăți de măsură doar ca să ai și tu pe cineva.

Când tu te iubești, te prețuiești și te respecți, când viața ta are un sens, partenerul pe care îl accepți este o ființă completă ca tine, de care nu ai nevoie, dar pe care ți-o dorești în viața ta și alături de care poți să te simți liber să-ți trăiești viața visurilor tale.

Iubirea adevărată nu presupune compromisuri, ci înseamnă libertatea de a fi tu însuți - fără posesivitate, fără control, fără frici, fără limitări, fără manipulare și fără șantaj emoțional.

Cu drag,
Dr. Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...