miercuri, 22 ianuarie 2020

Lecția despărțirii


Uneori TREBUIE să-ți aduni curajul și să pleci. Câteodată este necesar să alegi să lași oameni în urmă. Viața îți predă până la urmă și lecția asta, indiferent dacă vrei sau nu: lecția despărțirii de cei fără de care ai crezut că nu ai putea trăi.

Viața te obligă în cele din urmă să interiorizezi acest adevăr, să integrezi în propria-ți ființă faptul că sunt oameni care de la un punct încolo nu mai au loc în viața ta, așa după cum nici tu nu mai începi într-a lor. Și asta pentru că ați trăit tot ce aveați de trăit împreună.

Când simți că unii oameni nu-ți mai fac bine prin prezența lor, pleacă. Înțelege că dacă nu o faci tu, oricum te va obliga viața să o faci până la urmă. Nu te agăța de aceste persoane. Cu cât te vei încăpățâna tu să-i ții mai aproape, cu atât mai tare se vor îndepărta ei. Așa TREBUIE să fie.

Am fost și eu în situația asta. M-am încăpățânat să-i țin alături, m-am agățat de oameni, am tolerat ceea ce altă dată mi s-ar fi părut inacceptabil doar ca ei să rămână. Pentru plecarea unora am petrecut mult timp învinovățindu-mă chiar, deoarece spusesem ori făcusem ceva anume. Apoi am înțeles că oamenii ne sunt atât oglinzi cât și lecții. Abia în acel moment vina a început să se estompeze și a făcut loc pentru lecție. Poate că însăși greseala mi-a fost lecția… Și apoi, oamenii „potriviți” vor gravita mereu în jurul tău într-un fel sau altul. Și tu, de asemenea, în jurul lor. Chiar dacă vă veți despărți în anumite circumstanțe, este sigur că vă veți și regăsi.
  
de Cristina Monica Găină, File din jurnalul Marielei,
sursa: https://filedinjurnalulmarieleiblog.wordpress.com/ 

2 comentarii:

  1. Cred ca este cea mai grea lectie, pe care o invatam din copilarie.Uneori e vorba despre despartiri pe termen scurt,uneori despartiri definitvea. in final, indiferent despre ce vorbim este foarte greu sa te desparti de icneva, indiferent daca iti face rau sau nu

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o lectie pe cat de grea, pe atat de necesara. Mi-a luat ani si multe lecturi ca sa o inteleg. Ma bucur mult ca ceea ce am trait si am ales sa pun pe hartie ajuta si alte persoane.

    Cu drag,
    Cristina ❤

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...