joi, 20 aprilie 2017

Tot ceea ce oferi se întoarce la tine. Viaţa funcţionează după principiul cauză-efect!

 
Am învăţat…

… că viaţa nu este un produs al întâmplării. Că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop şi că întotdeauna acel scop este unul măreţ, pentru creşterea şi evoluţia noastră, oricât de negativă ar părea situaţia în care ne aflăm. Că nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este pentru a ne trage în jos, ci pentru a ne determina să facem schimbările necesare în viaţa noastră.

… că orice situaţie îţi este o lecţie şi că orice om îţi apare în cale, îţi este un învăţător. Am învăţat să nu judec pe nimeni şi nimic, pentru că tot ce ne iese în cale este pentru binele nostru, pentru evoluţia noastră personală.

… că tot ceea ce oferi se întoarce la tine. Că viaţa funcţionează după principiul cauză-efect!

… că a fi puternic înseamnă să ierţi, să uiţi şi să oferi bunătate şi iubire. Că atunci când alţii te atacă, să nu reacţionezi la fel ca ei, ci să ignori şi să ştii că atitudinea lor nu are legătură cu tine, ci doar cu frustrările strânse în ei. Că de fapt atitudinea ta în faţa lucrurilor îţi creează starea de linişte sau de disconfort pe care o trăieşti şi ca poţi evita starea de disconfort alegând o atitudine ignorantă şi pozitivă.

… că resentimentele, ura, mânia, furia, agresivitatea nu-ţi folosesc la NIMIC, ci doar îţi aduc neliniște şi suferinţă. De aceea, e foarte important să te desprinzi de genul acesta de emoţii.

Am învăţat că doar ACCEPTAREA vieţii ca ceea ce ESTE îţi poate aduce liniştea. Că, cu cât opui rezistenţă vieţii şi situaţiilor care nu îţi convin, cu atât ele continuă să persiste în viaţa ta, deoarece ele sunt doar lecţii de care tu ai atâta nevoie în evoluţia ta, însă nu eşti conştient de necesitatea lor.

Am învăţat că nimic nu este BUN sau RĂU şi ca doar noi suntem cei care punem aceste etichete situaţiilor, prin NEACCEPTAREA faptului că avem nevoie în evoluţia noastră atât de BINE cât şi de RĂU.

Am învăţat că nimeni şi nimic nu îţi produce suferinţă, ci doar AŞTEPTĂRILE tale o fac. De aceea e atât de important ca atunci când oferi ceva sau faci ceva, să nu AŞTEPŢI nimic în schimb, ci să oferi în mod NECONDIŢIONAT.

Am învăţat că trecutul este doar o LECŢIE şi ATÂT. Că el nu mai există şi trebuie să-l laşi în urmă şi să păstrezi doar lecţiile pe care le-ai avut de învăţat din el şi amintirile frumoase. Am învăţat că dacă insişti să trăieşti în trecut, te alegi doar cu suferinţa şi cu multe emoţii negative total inutile pentru prezentul şi viitorul tău.

Am învăţat că singurul care există este doar PREZENTUL, momentul de ACUM, şi că doar pe el trebuie să-ţi concentrezi toată atenţia. Că grijile îţi sunt total inutile şi că nu te ajută cu nimic la rezolvarea situaţiilor dificile din viaţa ta, ci doar îţi răpesc atenţia de la rezolvarea acestor situaţii. La fel este şi cu Lamentarea. A te lamenta nu te ajută cu nimic, ci doar te menţine în acea stare de disconfort de care chiar nu ai nevoie.

Am învăţat că FERICIREA ta depinde numai de TINE. Că nimeni nu te poate face cu adevărat fericit, ci doar tu o poţi face. Am învăţat că FERICIREA nu este o stare PERMANENTĂ şi că ea este alcătuită doar din momente şi clipe de fericire, adesea acestea fiind lucruri mărunte la care nici măcar nu le dăm importanţă.

Am învăţat că FERICIEA fără TRISTEŢE nu poate exista şi că ambele ne sunt absolut necesare.
Am învăţat că nu putem vedea bunătatea şi frumosul din jurul nostru şi din ceilalţi, atâta timp cât nu le simţim în noi şi nu le oferim.
 
Am învăţat că viaţa noastră este doar o reflexie a stărilor noastre interioare, de aceea este atât de important să CULTIVAM în sufletele noastre cât mai multă bunătate şi iubire.

Am învăţat că BUCURIA şi FERICIREA nu vin din EXTERIOR şi că ele se află deja în noi. Că noi suntem cei care trebuie să EMITEM în exterior aceste stări interioare minunte, pentru că doar aşa lumea noastră exterioară va deveni mai frumoasă şi mai uşoară. Am învăţat că doar atunci când oferi iubire şi bunătate le poţi primi ÎNAPOI.

Am învăţat că tu eşti CREATORUL vieţii tale, că fericirea şi liniştea ta depind doar de ATITUDINEA ta în faţa vieţii şi de modul tău de GÂNDIRE şi de NIMIC altceva.

Am învăţat că viaţa e FRUMOASĂ doar dacă TU eşti DISPUS să o VEZI în acest mod!!!

de Camelia Șerban
sursa:
http://cameliaserban.ro/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...