luni, 6 iulie 2015

Propun, să fim buni unii cu alții măcar o zi!


Eu aș propune să ne iubim unii pe alții. Să fim buni unii cu alții, să avem răbdare, să nu ne mai pândim fiecare gafă, să nu mai vânăm greșeli, să nu ne mai irosim cu discuții neconstructive, cu orgolii și lupte care ne fac urâți. Să acceptăm că niciunul dintre noi nu este și nu va fi perfect, că avem dreptul să mai și greșim, iar asta nu înseamnă că trebuie să devenim detestabili și să fim judecați și respinși. Mai frumos și mai constructiv decât să ne criticăm și să ne dăm în cap ar fi să ne ajutăm unii pe alții, să învățăm unii de la alții. 

Să lăsăm măștile jos și să recunoaștem atunci când avem câte o cădere, fiindcă slăbiciunile sunt omenești. Să nu mai fim într-o continuă competiție, să nu ne mai străduim să arătăm că știm mai mult, că putem mai mult, că avem mai mult, că suntem diferiți... fiindcă niciunul dintre noi nu știe, nu poate și nu are totul... Întotdeauna va exista cineva mai bun, mai frumos, mai deștept, mai fericit...ideea este să încercăm fiecare să fim cea mai bună variantă a noastră, așa cum putem și cu resursele pe care le avem. 

Relațiile nu sunt despre a arăta mereu că ești superior, nu sunt despre oameni cu bani și oameni fără bani, nici despre oameni cu carte și oameni fără carte, nu sunt despre competiții, sunt pur și simplu despre OAMENI și singura condiție necesară într-o relație este iubirea. Când iubești, respecți, înțelegi, nu te simți inferior și nici superior, nu invidiezi, nu te preocupă să concurezi, să depășești, să dovedești... 

Eu aș propune să fim buni unii cu alții măcar o zi. Să încercăm și să vedem cum arată lumea cu noi buni și cum ne simțim după o zi în care ne-am purtat cu ceilalți cu iubire. O zi în care să nu punem înaintea oricui cuvintele "eu", "mie", "al meu", în care să nu fim egoiști și nici concentrați strict pe scopurile proprii. O zi în care să ne gândim că fiecare din noi duce o luptă interioară neștiută de ceilalți, că fiecare are un defect, un complex, un dor, o durere, un vis... dar mai ales nevoie de iubire. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...