marți, 14 mai 2013

“Ceea ce avem în prezent este o reflectare a ceea ce am dăruit.”

 
Întrebări pentru suflet:

V-aţi gândit vreodată că sufletul e format din cercuri, care pleacă de la mic spre mare? În mijloc e simburele sufletului. Apoi vin celelalte cercuri : mila, compasiunea, dăruirea, credinţa, rugăciunea, iertarea, înţelepciunea, ascultarea, liniştea, libertatea, sănătatea, entuziasmul, învăţătura, fericirea, visul, imaginaţia, lumina. Ordinea lor nu ştiu care ar putea fi, căci fiecare ştie mai bine ce i se potriveşte. Dar ştiu că peste toate astea este cercul suprem, cel al iubirii. Căci ce rost ar fi toate, dacă nu am învăţa Iubirea!

A dărui…

Prin însăşi semnificaţia lui ca verb, pe mine mă duce cu gândul la a da ceva fără a aştepta ceva în schimb. Sau cel puţin aşa văd eu lucrurile. Multora li se pare că e de ajuns să dai şi au pus semnul egal între a dărui şi a face un cadou. Faci un cadou când te duci la o zi de naştere, onomastică, cu o ocazie anume, când există un eveniment care generează acţiunea în sine. Dar nu putem vorbi şi despre dăruire în aceeaşi termeni. Ea implică ca gestul să plece necondiţionat, liber şi degajat din suflet. Dacă nu se întâmplă asta şi dacă există o mică reţinere sau un mic regret apoi, înseamnă că dăruirea nu îşi va închide cercul. Adică nu se va întoarce înapoi. Pentru că până la urmă tot ce pleacă de la noi spre alţii, descrie cercuri. Iar ce pleacă se întoarce, mai devreme sau mai târziu, închizând cercul ce fusese creionat. Prin orice acţiune, prin orice faptă, descriem un cerc. Care îşi va cere dreptul la finalitate într-o bună zi.

Cineva îmi spunea într-o zi: “Dăruieşti când ai, dacă eşti bogat, dăruieşti din plenitudinea care te înconjoară, dar dacă nu ai nici tu, ce să mai dăruieşti?” Iar eu spun că dăruieşti şi din puţinul pe care îl ai, nu trebuie să fii bogat să faci asta, sau să deţii nu ştiu ce funcţie care îţi aduce bani. Am văzut persoane care dau bani, gândind că aşa poţi face fericită persoana căreia îi dăruieşti. Da, după ce actul se va fi consumat, îşi va aminti de tine o perioadă, dar apoi peste minte se va aşterne uitarea. Este firesc. Suntem oameni. Chiar dacă tu în suflet ştii că i-ai dat din tot sufletul, peste timp când îţi vei aminti, te va întrista gândul să vezi că ai fost uitat. Şi cercul nu s-ar închide.

Dar nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul dăruirii pornite din suflet când acel gest ar fi fost plecat din suflet, chiar dacă a fost din puţinul tău: “Dar din dar se face Raiul!”. Nu este vorba de nici un rai din ceruri, ci este vorba doar de raiul din sufletul tău. Prin gestul tău, ai înfrumuseţat sufletul. Ai câştigat mai mult decât ar câştiga un om care a încheiat o afacere de succes. Ştii de ce? Ai scris o literă din numele tău în Cartea Vieţii. Când te adresezi de la suflet către un alt suflet, când dăruieşti, când există suflet în gest, când dăruieşti o carte, o floare, când dăruieşti un simplu gest, o simplă atingere de mână, când sufletul tău vibrează făcând asta, atunci să ştii că ai dăruit din suflet. Şi cercul care l-a descris gestul tău, se va închide în timp, atunci când te aştepţi mai puţin.

Fii deschis, lasă gesturile, indiferent cum ar fi ele, să plece firesc, nu le pune oprelişti nici măcar cu gândul, căci cercul descris nu se va închide când trebuie, şi va trebui să îl reiei până îşi va găsi finalitatea. Dacă simţi că nu poţi dărui, atunci nu o face. Nu te vei simţi bine, nu te vei simţi liniştit.

Fă gestul dăruirii, când simţi că toate canalele îţi sunt deschise şi poţi primi energia, când ştii că celălalt suflet va rezona precum arcuşul de vioară sub atingere. Să dăruieşti chiar dacă nu vezi sclipirea din ochii persoanei căreia i-ai dăruit, să dăruieşti chiar dacă nu vezi bucuria inocenţa ce i se oglindeşte pe faţă, să dăruieşti chiar dacă nu îi vezi uimirea şi ai şti că în acele momente ai fi îmbrăţişat şi sărutat. Pentru că dăruirea aduce toate aceste reacţii.

sursa email

Eu ştiu că dăruiesc, chiar dacă nu văd bucuria sau sclipirea din ochii voștri dragii mei vizitatori ai acestui blog, pentru că simt că gestul meu a fost din suflet. Când este din suflet este şi necondiţionat în acelaşi timp. Ştiu că dăruiesc, dar îmi place să rămân anonimă în ochii celorlalţi. Știu însă că nu sunt anonimă în ochii lui Dumnezeu. E de ajuns pentru mine.

Cu drag, Daniela

5 comentarii:

  1. Mulțumesc frumos, asemenea și ție!

    RăspundețiȘtergere
  2. SUPERB !
    BUNUL DUMNEZEU SA-TI SPOREASCA HARUL SI SA TE OCROTEASCA CU TOATA DRAGOSTEA !Cu drag , Gina

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc din suflet, Daniela!
    Astept in fiecare seara "picaturile de iubire si lumina"!

    Maria

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulţumesc din suflet dragele mele, Gina şi Maria.
    "Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu (Tatăl) şi îm­părtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi, cu toţi"

    Cu iubire şi lumină,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand nu esti constient pe moment de insemnatatea "darurilor" tale pentru ceilalti, dar in timp ti se intorc inzecit, realizezi atunci ca nu a fost in zadar si ca multumirea lor este darul pentru tine.
    Multumesc si eu,
    ankladyl




    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...