marți, 18 septembrie 2018

Încearcă să fii sincer. Atunci când iubești. Atunci când greșești. Atunci când simți că vrei să mergi mai departe singur

 
Încearcă să fii sincer. Atunci când iubești. Atunci când greșești. Atunci când simți că vrei să mergi mai departe singur. Și atunci când simți nevoia să rezolvi problemele și să o ai pe ea alături de tine în continuare. Dar încearcă să fii sincer mereu pentru că sinceritatea a salvat multe relații. Minciuna nu prea a făcut asta. O relație care nu se bazează pe sinceritate, cel mai adesea, e un dezastru.

Tragedia cea mare a relațiilor pe care le trăim în ziua de azi nu este că ne mințim cu disperare încercând să ne demonstrăm nouă înșine cât suntem de pricepuți în a ascunde adevărul de oamenii care cred fiecare cuvânt pe care îl rostim. Tragedia e că nu ne dăm seama cât rău facem, câtă durere vor aduce la un moment dat minciunile noastre… Pentru că minciuna e o otravă care aduce durere în suflete, deși uneori credem că ea face bine.

Dragule, să știi că nu ești puternic sau inteligent dacă tu o minți, iar ea crede. Să știi că nu ești cu nimic mai presus de cei care au mințit înaintea ta și au suportat consecințele, la fel cum nu ești mai presus de cei care vor minți după tine. Dar ai fi mai presus de toți dacă ai recunoaște că ai greșit și că greșești la fel ca oricare al om. Ai fi puternic și chiar mai inteligent pentru că ai fi capabil să înțelegi că, dacă tu reușești să recunoști că ai greșit, poate, ea va fi capabilă să te ierte. Poate, ai fi mai bărbat. Uneori, doare mai tare să afli la final că ai fost mințită o lungă vreme, decât să vină cel drag acasă și să îți spună că a greșit, că știe că a greșit și că te-a rănit. Uneori, simplul fapt că a avut încredere să își recunoască imperfecțiunile și defectele, te face să înțelegi că însemni cu adevărat ceva pentru acel om. Noi refuzăm aproape întotdeauna să recunoaștem că suntem slabi sau că am greșit. Asta poate valora mai mult decât faptul că ai fost destul de slab încât să faci ceva ce ar aduce răni în sufletul său.

Încearcă să fii sincer. Atunci când iubești. Atunci când greșești. Atunci când simți că vrei să mergi mai departe singur. Și atunci când simți nevoia să rezolvi problemele și să o ai pe ea alături de tine în continuare. Dar încearcă să fii sincer mereu pentru că sinceritatea a salvat multe relații. Minciuna nu prea a făcut asta. O relație care nu se bazează pe sinceritate, cel mai adesea, e un dezastru. Și încearcă să fii sincer pentru că numai așa vei reuși să fii tu fericit, înainte de a-i face pe cei dragi fericiți. Dacă există cineva pe care nu îl vei putea minți niciodată, acela ești tu.

Și știi ce mai salvează, de foarte multe ori, relațiile? Să renunți la orgoliu. Așa că, dacă ai vreun telefon de dat, nu ezita să îl dai. Dacă trebuie să-ți ceri iertare, nu văd de ce nu ai face-o. Trebuie să faci un mic pas către fericire, apoi ea va alerga către tine!
 
sursa: http://damadetrefla.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...