duminică, 24 decembrie 2017

Hai să nu ne plângem! Hai să ne bucurăm de sărbători! Crăciunul e despre iubire, zâmbete, colinde şi cadouri oferite cu toată inima, nu despre lucruri neplăcute


Sinceră să fiu, Crăciunul nu mai e de multă vreme o sărbătoare a fericirii şi a cadourilor oferite cu dragă inimă, a timpului petrecut alături de cei dragi şi a regăsirilor… Mai nou, Crăciunul e despre cozi interminabile, lipsa locurilor de parcare şi zecile de ore pierdute în bucătărie stând în picioare. Dar oare nu merităm o fericire mare în schimbul unor sacrificii, aş spune eu, minore? Hai să nu ne plângem! Hai să ne bucurăm de sărbători! 

Ar trebui să fim mai buni, nu mai iritaţi de timpul relativ scurt pe care îl avem la dispoziţie pentru pregătiri. Ar trebui să fim zâmbitori, nu cu o urmă de reproş în voce faţă de cei de lângă noi, care parcă ne încurcă sau fac mai puţin decât ne-am aştepta să facă.

De Crăciun toate drumurile duc acasă, trebuie să fim mai buni, trebuie să fim noi, acei noi care îşi deschid sufletul în faţa iubirii celor dragi, în faţa zâmbetelor lor şi, de ce nu, de Crăciun trebuie să ne amintim de copilărie cu ajutorul mirosului de portocale şi a cozonacului făcut în casă. 

Hai să nu ne plângem! Hai să ne bucurăm de sărbători! Eu nu-i mai scriu Moşului pentru că nu el îmi poate oferi ceea ce îmi doresc, eu vă scriu vouă, prieteni dragi. De Crăciun îmi doresc să fim cu toţii zâmbitori, să ne strângem împreună ca să depănăm amintiri mai vechi sau mai noi, să râdem împreună şi să adunăm împreună alte amintiri frumoase pe care să le putem povesti Crăciunul viitor. Îmi doresc să fim răbdători şi să ne oferim cadouri simbolice pe care să le putem păstra ani întregi. Nu îmi doresc un Crăciun de poveste, plin de aventuri şi întâmplări extraordinare, ci unul liniştit, cu oameni dragi alături, cu amintiri drăguţe şi colinde la fel ca în copilărie.

Propun să uităm de micile neplăceri pe care le aduc Sărbătorile, de timpul foarte ocupat, de nervi şi de orice ne indispune. Oameni dragi, Crăciunul e despre iubire, zâmbete, colinde şi cadouri oferite cu toată inima, nu despre lucruri neplăcute. 

Oameni dragi, să fiți fericiți de Crăciun!

sursa: damadetrefla.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...