luni, 23 octombrie 2017

Iubeşte-te pe Tine însuţi şi vei fi mult mai fericit!


Un pas foarte important în dezvotarea ta personală şi în evoluţia ta este să înveţi ce înseamnă iubirea de sine.

Trebuie să ştii că din LIPSA IUBIRII ŞI A NECUNOAŞTERII DE SINE pornesc cele mai multe lupte interioare, precum şi suferinţele.

Dar ce înseamnă iubirea de sine?

Din păcate, marea majoritate a oamenilor confundă Iubirea de Sine cu narcisismul şi cu egoismul, dar iubirea de sine nu înseamnă nimic din toate acestea.

Încă din copilărie am fost educaţi cu credinţe foarte greşite cum că Iubirea de sine e ceva greşit şi am fost condiţionaţi să ne preţuim doar atunci când oamenii reacţionează pozitiv faţă de noi. Am fost învăţaţi că valoarea noastră este stabilită în exterior. Însă, aceste credinţe sunt foarte greşite.

Un pas extrem de important în evoluţia noastră personală, este să renunţăm la aceste credinţe total greşite şi să învăţăm să ne iubim pe noi înşine.

Trebuie să înţelegi faptul că atâta timp cât tu nu te iubeşti pe tine, nu ai cum să-i iubeşti sincer nici pe ceilalţi, deoarece iubirea adevărată şi necondiţionată porneşte din interiorul tău. Atâta timp cât nu o simţi în interiorul tău, faţă de TINE în primul rând, nu ai cum să o simţi, să o manifeşti şi nici să o vezi în exterior şi în ceilalţi!

Ca să înţelegi lucrul acesta te provoc să te supui auto-observării!

Atunci când te simţi mizerabil, când simţi că eşti nedemn, când simţi că eşti rău, când te simţi frustrat, nervos, anxios, mânios, când te judeci, când gândeşti rău sau urât despre tine, observă cum vezi lumea exterioară.

O poţi vedea frumoasă, minunată, bună şi o poti privi fără a o judeca?

Ei nu, nu o poţi vedea aşa, ci o vezi exact că ceea ce simţi în interiorul tău. O vezi mizerabilă, rea, urâtă, plină de probleme. Şi asta pentru că nu poţi vedea în exterior decât ceea ce simţi tu în interiorul tău, pentru că lumea exterioară nu este altceva decât REFLEXIA a ceea ce simţi tu în interiorul tău.

Atâta timp cât in interiorul tău nu simţi iubire, frumuseţe, bunătate, bucurie, nu ai cum să vezi toate acestea nici în exterior. De aceea, este extrem de important pentru tine şi pentru evoluţia ta, să înţelegi că viaţa ta va deveni mai frumoasă abia atunci când vei scăpa de credinţele greşite cu care ai fost educat şi vei învăţa că cel mai important lucru pentru a-ţi crea o viaţă mai frumoasă, este să înveţi să te iubeşti pe tine însuţi.

Doar aşa vei învăţa să ai încredere în tine şi să-ţi creşti stima de sine. Fără încredere în tine şi fără stima de sine nu există şanse să îţi construieşti o viaţă prea frumoasă.

Dar cum învăţ să mă iubesc pe mine însumi?

În primul rând trebuie să înveţi să RENUNŢI la convingerea că trebuie să te raportezi la PĂREREA celorlalţi pentru a te putea aprecia pe tine însuţi. Trebuie să ştii că PĂREREA TA DESPRE TINE e cea mai IMPORTANTĂ şi singura care contează cu adevărat.

Ceea ce cred sau spun alţii despre tine NU are nicio importanţă. Atâta timp cât ţii cont de părerile celorlalţi despre tine, tu devii sclavul lor. Eliberează-te de această credinţă greşită şi învaţă să ţii cont doar de propria ta părere despre tine şi atât. Învaţă să nu-ţi pese de ce cred sau spun alţii despre tine pentru că asta chiar nu te ajută cu nimic.

Tu ai viaţa ta şi calea ta şi esti singurul responsabil de propria ta fericire. Ceilalţi o au pe a lor şi fiecare e responsabil de propria fericire. Tu trebuie să te concentrezi doar pe fericirea ta, fără să ţii cont de păreri şi opinii din exterior.

Nu te lăsa niciodată influenţat de ceea ce spun ceilalţi, de „GURA LUMII” şi ţine cont doar de ceea ce crezi şi simţi tu, deoarece adevărul vieţii tale doar tu îl ştii cu adevărat, iar fericirea ta depinde doar de tine, nu de ceilalţi şi nici de lumea exterioară. Fii mereu încrezător în tot ceea ce simţi şi ia mereu decizii singur pentru ca doar tu ştii cu adevărat ce este bine sau nu pentru tine.

— Învaţă să te pui pe PRIMUL LOC în viaţa ta. Să NU mai faci mii şi mii de sacrificii şi compromisuri care îţi vestejesc sufletul şi mintea. Iubeşte-te şi îngrijeşte-te. Acordă-ţi o mai mare importanţă şi lucrează la împlinirea dorinţelor şi visurilor tale.

— Învaţă să fii încrezător în tine, învaţă să crezi doar lucruri frumoase despre tine, pentru că tu eşti o fiinţă minunată şi divină la fel ca oricare fiinţă de pe acest pământ. Tu meriţi tot ce e mai bun şi mai minunat în această lume, la fel ca oricare dintre noi.

Nimeni nu e nedemn de iubire şi fericire, deci prin urmare, nici tu nu eşti. Învaţă să nu te mai judeci şi să nu te mai condamni cu nimic şi cel mai important învaţă să nu crezi şi să nu vorbeşti niciodată urât despre tine.

Preţuieşte-te, iubeşte-te, respectă-te, acordăţi încredere în tine şi în forţele tale proprii, crede mereu şi vorbeşte mereu frumos despre tine, pentru că TU nu eşti cu nimic inferior nimănui.

TU eşti UNIC şi minunat, şi la fel ca oricare dintre noi, meriţi tot ce e mai bun şi mai frumos în această lume. Drept urmare, învaţă să te iubeşti, să te apreciezi şi să te accepţi aşa cum eşti!

de Camelia Șerban
sursa: http://cameliaserban.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...