luni, 31 iulie 2017

„Gura lumii nu o astupă nici pământul”

 
Să nu care cumva să îţi afişezi în lume tristeţea. Majoritatea oamenilor vor spune că te iubeşti prea mult, te victimizezi cu pasiune şi, cei mai religioşi dintre ei vor afirma banal cum că îţi lipseşte credinţa. Nu se vor ridica o mie de oameni să îşi dea cu părerea despre suferinţa ta, dar zece-douăzeci de mii, în sinele lor, îţi vor întocmi cu măiestrie acel tribunal al vieţii. Au uitat săracii, că arătându-te cu degetul, se vădesc pe ei ca oameni.

Să nu îţi etalezi fericirea cu nonşalanţă şi simplitate în ochii altora. Eşti om şi trebuie să fii imperfect, asemenea celor care te privesc. Altfel, te vor invidia o sută de oameni, cinci îşi vor da cu părerea şi unul, de-abia unul!, te va iubi şi se va bucura pentru tine. Vei fi vinovat în ochii multora de umbrirea fericirii lor. Cum îndrăzneşti şi cine te crezi să spui că eşti fericit? Nu vezi că afară plouă şi cerul e mohorât? Fii ca toţi ceilalţi: plictisit de viaţă, sumbru, serios, sau nebun după dezvoltare personală, zen-uri picate din cer şi reflecţii second hand.. Dar mai mult decât toate, arată-te stresat. Vei reuşi să aduci bucurie în multe suflete hainé. Ce frumos vor spune: ”Nu a reuşit să facă acel lucru. Eu sunt mai bun decât el. Trebuia să facă aşa şi aşa, nu cum a făcut el. Eu aşa am făcut la acea vreme!”

Să nu cumva să îndrăzneşti să spui că-L iubeşti mult pe Dumnezeu sau pe vreun om. Te rog frumos! Nu aduce jigniri la adresa demnităţii altora. Te vor considera habotnic, prost, încrezut, sentimental, slab, naiv, credul şi cu interese ascunse. Sigur vrei să îţi creezi adepţi, să te foloseşti de banii lor şi să sucești bine de tot minţile celor asemenea ţie. Dacă tot ai atâta fericire şi iubire în tine, cum de îţi permiţi să o afişezi în public? Ţine-o pentru tine şi lasă oamenii în pace. Au ei destule pe cap, nu mai au nevoie şi de fericirea ta sau de sentimentele tale. E plin internetul de trăiri fabuloase şi experienţe spirituale născute din eşecuri copy paste sau din prea plinul imaginaţiei unora. Vrei cumva să fii şi tu unul dintre ei?


Sub absolut nici o formă să nu îndrăzneşti să fii natural. Adică să râzi, să plângi, să zâmbeşti, să spui ce simţi atunci când simţi că trebuie să faci asemenea lucruri. Sigur eşti vreun făţarnic sau ipocrit contagios şi periculos, care prin naturaleţea sa, îşi bate joc cu sarcasm de nivelul mult prea ridicat de cultură şi de încredere in forţele proprii ale lumii de astăzi.

Sigur Dumnezeu te-a creat ca să fii o fiinţă:


– mediocră, iar nu spontană;

– tristă, iar nu cu veselie pe chip;

– copiind la nesfârşit pe alţii, iar nu dând viaţă frumosului pe care El l-a sădit în tine;

– cu multe inhibiţii, ca nu cumva să deranjezi pe alţii, iar nu comunicativă şi optimistă;

Când a ieşit acea vorbă spontană şi plină de duh din gura poporului simplu, „Gura lumii nu o astupă nici pământul”, a umplut de mângâiere sufletul celui necăjit şi întristat. Cum şi de ce anume trebuie să te comporţi ca lumea să te placă? Mereu îţi spui că faci parte din lume, uitând că de fapt şi de drept, lumea face parte din tine iar nu invers.

În altă ordine de idei, lumea are drepturi asupra ta în funcţie de informaţiile pe care le deţine despre tine. Dar, surpriză! Dacă nu le are, sigur le poate inventa şi reinventa după bunul plac al ei.

Fii natural şi descoperă oamenilor din sufletul tău, doar atât cât e nevoie ca un suflet undeva, cândva, citindu-te sau auzindu-te, chiar văzându-te, să se bucure şi să se îndrepte către Cel Care L-a creat.

Orice alterare a scopului tău nobil nu va face decât să te bage în gura lumii, având posibilitatea să exercite asupra ta toate drepturile de rigoare ale acestei acţiuni.
     
 

Un comentariu:

  1. Un alt mod de a descrie gura lumii e bârfa sau vrăjeala.
    Dar mai e ceva.
    Cine are ochi de văzut să vadă, cine are pricepere de înţeles să înţeleagă şi cine are credinţă de crezut să creadă.

    În lumea noastră modernă cu omu atât de material lipsit de orice spirit se lucrează cu meşteşug la om cu ajutoru spiritelor, mai exact cu farmecele celor vrăjitori care lucrează contemporan intens cu vrăju.


    Vrăju

    În lumea noastră cu comori
    Avem în ţară vrăjitori
    E neamu celor trădători
    Ce azi ne vând la vânători.

    Ei au făcut suptil regat
    Cu un popor la ochi legat
    Ei cu jidovu bogat
    Joacă cu noi bal mascat.

    Lumea astăzi nu mai ştie
    Da amintirea ceru scrie
    Că a jucat jidanu carte
    Şi au clădit nemţii pe moarte.

    Au trecut doar nişte ani
    Sa-u făcut nemţi pogani
    Au adus brânză pe bani
    Să mâncăm de la jidani.

    Au pus vrăju pe valută
    Au făcut ei lumea mută
    Da cum sunt ei viţă brută
    Uite ca-început să pută.

    Limir cu Maria Dumnezeu.

    http://cdn.simplesite.com/i/67/c4/283726782054122599/i283726789546634243._szw1280h1280_.jpg

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...