sâmbătă, 26 noiembrie 2016

8 lucruri de reținut atunci când crezi că totul merge prost

 
Scriitorul și bloggerul Mark Cernov consideră că, indiferent de cât de proastă zi, săptămână sau lună nu am avea, ar trebuie să apreciem și să fim mulțumiți pentru lucrurile pe care le avem. El accentuează că de fapt fericirea nu constă într-o viață fără probleme, ci modul în care le soluționezi, pentru că anume aceste experiențe acumulate te fac să iubești viața și mai mult și să apreciezi mai tare oamenii de lângă tine și să te bucuri mai des pentru tot ce ai.

Iata o listă cu 8 sfaturi de care să ții cont mereu, dar în mod special, atunci când crezi că totul îți merge prost.

1. Durerea este o parte din creștere.
Uneori, viața îţi închide ușile, pentru că e timpul să mergi mai departe. Şi ăsta e un lucru bun pentru că noi de multe ori nu facem o schimbare dacă nu suntem obligaţi de circumstanţe. Când vremurile sunt grele, aminteşte-ţi că nici o durere nu vine fără un scop. Treci de ceea ce te-a rănit, dar nu uita ceea ce ai învățat din asta. Fiecare mare succes necesită un anumit tip de luptă. Lucrurile bune iau timp. Aminteşte-ţi că există două tipuri de durere: durere care doare și durerea care te schimbă.

2. Totul în viaţă este temporar.
După fiecare ploaie răsare soarele, de fiecare dată când eşti rănit, te vei vindeca. Nimic nu durează pentru totdeauna.
Deci, dacă lucrurile sunt bune acum, bucură-te de ele. Acestea nu vor dura pentru totdeauna. Dacă lucrurile sunt rele, nu vă faceți griji, pentru că acestea se vor remedia. Doar pentru că viața nu este uşoară în acest moment, nu înseamnă că nu poţi să zâmbești. Fiecare moment îţi oferă un nou început.

3. Plângându-te şi îngrijorându-te nu te ajută cu nimic.
Cei care se plâng cel mai mult, realiză cel mai puțin. Nu s-a terminat, dacă ai pierdut este mai bine să încerci de cât să te plângi mereu că viaţa nu te ajută sau că nu ai şansa de a face ceva. Dacă crezi în ceva, încearcă până reuşeşti. Nu lăsa umbrele trecutului să întunece pragul viitorului tău. Fă o schimbare și nu privi înapoi. Și indiferent de ceea ce se întâmplă pe termen lung, aminteşte-ţi că adevărata fericire începe să sosească numai atunci când nu te mai plângi despre problemele tale și vei fi recunoscător pentru ceea ce ai.

4. Cicatricile sunt simbolurile puterii tale.
Să nu îţi fie niciodată ruşine cu cicatricele pe care timpul le-a lăsat în viaţa ta. O cicatrice înseamnă o durerea peste care ai trecut deja. Aceasta înseamnă că: ai învățat o lecție, ai crescut puternic și ai trecut la o altă etapă din viaţa ta. O cicatrice este un tatuaj care reprezintă o victorie cu care te poţi mândri.
Rumi a spus odată, “Rana este locul unde Lumina va intra.” Nimic nu poate fi mai aproape de acest adevăr.

5. Fiecare mică luptă este un pas înainte.
În viață, răbdarea de fapt, nu este aceeaşi cu aşteptarea ci este capacitatea de a menține o atitudine bună în timp ce lucrezi din greu la visele tale. Deci, dacă ai de gând să încerci, mergi aşa tot drumul, nu te întoarce. În caz contrar pot interveni pierderi de stabilitate și de confort pentru o vreme.
Și dacă vrei, o vei face, în ciuda eșecului și respingerilor. Deci, dacă ai de gând să încerci, mergi până la capăt. Nu există nici un sentiment mai bun în lume …

6. Negativitatea altor oameni nu este problema ta.
Fii pozitiv, atunci când negativitatea te înconjoară. Zâmbeşte atunci când alții încearcă să te tragă în jos, poate chiar involuntar. Este o modalitate ușoară de a menține entuziasmul și concentrarea. Nu lăsa niciodată amărăciunea altcuiva să schimbe persoana care eşti. Nu poţi lua lucrurile prea personal, chiar dacă aşa par. Rareori oamenii fac lucruri negative din cauza ta, ei fac astfel de lucruri din cauza lor.
Mai presus de toate, nu te schimba niciodată doar pentru a impresiona pe cineva care spune că nu ești suficient de bun, schimbă-te pentru că te face o persoană mai bună și te va duce la un viitor mai luminos.

7. Ceea ce este menit să fie în cele din urmă va fi.
Există binecuvântări ascunse în fiecare luptă cu care te confrunți, dar trebuie să fii dispus să îţi deschizi inima și mintea pentru a le vedea. Nu poţi forţa lucrurile să se întâmple.
Poate fi o călătorie pe termen lung. Trebuie să îţi opreşti îngrijorările, întrebările și nu pune la îndoială fiecare pas din drumul tau. Râzi de confuzie, trăieşte conștient de prezent și bucură-te de viața ta.

8. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este acela de a continua.
Nu-ți fie frică să te întorci sus pentru a încerca din nou, să iubeşti din nou, să trăieşti din nou și să visezi din nou. Nu lăsa o lecție dură să îţi împietrească inima. Cele mai bune lecții de viață sunt de multe ori învățate din cele mai grave greșeli. Când simţi că eşti pe cale să renunţi, aminteşte-ţi că, uneori, lucrurile trebuie să meargă foarte rău înainte de a putea fi corecte iar uneori trebuie să treci prin ce e mai rău pentru a aprecia ceea ce va veni bun.

sursa: http://suflare.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...