marți, 13 septembrie 2016

Pune stop. La timp!

 
În viaţă vei întâlni o mulţime de oameni. Oameni care vor rămâne alături de tine şi oameni care vor pleca. Oameni care te vor iubi şi oameni care doar vor spune că te iubesc. Oameni care îţi vor dori binele mereu şi oameni care îţi vor dori binele doar când se află în faţa ta.

Ei bine, printre toţi acei oameni vor fi şi unii cărora tu va trebui să le spui la revedere. Sunt aceia care te dezamăgesc. Aceia care în loc să se bucure pentru tine, te invidiază, aceia care îţi greşesc de multe ori, iar apoi revin cu un iartă-mă rostit pe jumătate şi au pretenţia ca tu să-i primeşti din nou lângă tine şi să te prefaci că nimic nu s-a întâmplat. Aceia care spun altora despre tine tot felul de lucruri şi după vin şi-ţi zâmbesc în faţă fără nicio jenă. Aceia care doar se folosesc de tine pentru a ieşi şi ei în evidenţă. Că din păcate ei nu au cum să se facă observaţi…

Sunt aceia care nu ştiu ce-i aia o prietenie. Aceia care nu respectă frumuseţea unui suflet, cărora nu le pasă că acel suflet este trist şi frământat din cauza lor. Sunt acei oameni cărora trebuie să le spui stop. Pentru că dacă nu o faci, ei vor continuia să împrăştie cu venin şi să tulbure linişti.

Iar tu trebuie să înveţi să te preţuieşti! Trebuie să înveţi să te faci respectată şi să te protejezi de acei oameni care nu aduc nimic frumos în viaţa ta. Trebuie să înveţi să aduci binele în viaţa ta, avându-i în preajmă, îţi vei face rău cu propria mână.

Trebuie să treci de la vorbe la fapte. Trebuie să înţelegi că meriţi oameni care să ştie să te preţuiască şi să te iubească. Cu adevărat, nu doar declarativ. Iartă-i, dar fă-o pentru tine, pentru a-ţi uşura sufletul. A ierta nu înseamnă a primi acei oameni în continuare în viaţa ta.

Şi ţine bine minte ceva: niciun om nu apare întâmplător în calea ta. Dar dintre toţi care apar, puţini rămân. Iar cei care rămân sunt cei care merită. Cei care se fac nevăzuţi, cei care pleacă urechea la vorbe, cei care te judecă după ce spun alţii, cei care pun etichete din prima fără să-ţi acorde un timp să te cunoască, nu au ce căuta lângă tine. Pentru că un om în adevăratul sens al cuvântului priveşte în sufletul celuilalt înainte să tragă concluzii. Să ştii că acesta este un test fundamental pe care viaţa îl dă oamenilor. Şi aşa cum am mai spus: puţini îl trec.

Fii puţin atentă şi priveşte în jurul tău. Câţi oameni sunt şi câţi neoameni? Iar acum întreabă-te şi răspunde-ţi: pe care-i vrei lângă tine?

de Georgiana R.
sursa:
https://pasajedinviata27.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...