luni, 9 mai 2016

Părerea mea...

Postare dedicată celui care mi-a cerut o colaborare cu blogul meu (îi mulțumesc pe această cale pentru înțelegerea refuzului primit)
 
 
Părerea mea este că absolut nimeni în lumea aceasta nu îți poate fura sau plăti sufletul, demnitatea și credința. În momentul în care îți vinzi sufletul cuiva pe bani, e clar că nu ești conștient de gravitatea lucrului pe care tocmai l-ai săvârșit. Mulți fac un pact cu diavolul, însă uită că diavolul e tatăl minciunii. Dacă ai apucat și ți-ai vândut demnitatea de om pe câțiva amărâți de bani pe care îi primești cu chiu cu vai din partea șefului, e clar că ai îmbrățișat de bună voie și nesilit de nimeni, soarta unui amărât, unui condamnat la o viață nestastornică și plină de compromisuri. Un proverb spune așa; ”Dacă te târăști ca un vierme în fața altora să nu te miri dacă vei fi călcat în picioare”. Aceasta este soarta celui care își vinde demnitatea. Nu are dreptul nimeni să îți spună ce să faci cu sufletul tău, cu credința ta, cu timpul tău, cu familia ta, cu toate ale tale, din moment ce ești un om demn și conștiincios. Muncești la el, dar nu te-ai vândut lui! Ești angajatul lui pentru o bucată de pâine cinstită, nu sclavul lui, nu marfa lui! Relația patron-angajat trebuie să pornească de la premiza de respect și bun simț între oameni, nu de la ”Eu sunt cine sunt, iar tu ești aici pe banii mei! „Când vei întâlni astfel de oameni, care cer a fi lingușiți, fugi cât te țin puterile.
 
Cât despre credință, pot să spun următorul lucru. Lucrul cel mai valoros al omului de astăzi și dintotdeauna a fost și este sufletul. Cel mai primordial este credința, iar cel mai necesar: demnitatea. Când îți vinzi credința pe ajutorul fraților tăi care vor să te cumpere doar ca să mai aibă un credincios la număr, atunci dovedești că tu nu ai nici o credință. Dumnezeul tău ești tu și nevoile tale! Atât. Mai mult nu are rost să îmi bat gura cu nimeni. Am spus ce am avut de spus.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...