joi, 18 februarie 2016

Pastiluţe de profunzime


Sunt lucruri pe care viaţa ţi le dă gratis, fără să îi ceri tu prea mult, fără să speri prea mult la ele,.chiar şi fără să te fi gândit vreodată înainte că le-ai putea avea. Sănătate, frumuseţe, inteligenţă, voinţa de a fi, gând şi chiar cuvântul. Poate nu le primeşte toată lumea, însă toată lumea nu rămâne restantă la cadouri din partea vieţii.

Dacă nu ai primit una din cele enumerate mai sus, cu siguranţă vei primi ceva care să compenseze lipsa lucrului pe care ceilalţi l-au primit. Ştie Doamne Doamne de ce ai primit şi de ce nu ai primit anumite lucruri. Acest „ştie Doamne Doamne de ce ” nu e o prăjiturică care ţi se dă ca să ţi se închidă gura aceea a sufletului larg deschisă mai în toate situaţiile în care tu eşti nemulţumit, ci este un adevăr…profund de altfel.

Sunt lucruri pe care viaţa te invită să ţi le iei, nu cu puţină bătaie de cap şi nu cu puţin interes. Felul în care tu îţi însuşeşti frumuseţea vieţii, în care tu te bucuri de roua cerului, de lumina zilei şi de tăcerea nopţii, nu este neapărat efortul tău personal până la capăt, dar este un lucru pe care, vrei-nu vrei, trebuie neapărat să îl iei.

Depinde de tine. Nu de viaţă. Și trebuie luat ca să înveţi cum să trăieşti cu adevărat, nu fals ca o legumă care se pretinde a avea suflet. Aici se vede voinţa de a fi ceea ce viaţa ţi-a dat din plin. Iar acest lucru, făcându-l zi de zi, te învață să trăieşti clipa de acum, să te împaci cu trecutul şi să valorifici viitorul. Dar trebuie să vrei. Iar acest „trebuie ” se cere tot timpul fără timp şi fără număr.

Sunt lucruri prin care viaţa îţi ispiteşte sufletul pentru a-l face mai bun. Banii sunt un vehicul spre fericire, dacă tot timpul direcţia lui va fi îndreptată spre nevoile sufleteşti ale altora. Ştii de ce? Pentru că nu poţi milui fără să fii miluit. Altfel devin o limuzină tip închisoare pentru propiul suflet şi nu numai.

Dorinţa de a fi bine văzut în ochii tuturor celor care te cunosc este total opusă dorinţei de a te cunoaşte pe tine însăţi. Lumea va cunoaşte imaginea pe care i-ai oferit-o de-a lungul atâtor şi atâtor minute, întâmplări şi oameni, însă nu va cunoaşte niciodată omul din tine. Iar când îl va cunoaşte, veţi fi dezamăgiţi şi ea… şi tu. Pentru că oferind o minciună… devii zdrobit de adevăr. Iminent, sigur şi sută la sută. Dacă nu mă crezi, fă testul şi vei vedea.

Încrederea în propriile tale puteri e otravă de credinţă. Nu poţi să nădăjduieşti,să crezi sau să te rogi Cuiva Care nu mai încape în sufletul tău de numărul atâtor realizări puse pe seama ta. De la a schimba credinţa în Doamne Doamne în credinţa în tine însăţi nu sunt decât puţini paşi, mari şi laţi. A avea încredere în tine înseamnă a avea nădejde în Doamne Doamne.

sursa: https://ochiicapruiblog.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...