sâmbătă, 27 februarie 2016

Nu există nimic mai important decât clipa prezentă

 
Nimic pe lumea asta nu este mai importantă decât clipa în care suntem acum, nimic pe lumea asta nu este mai importantă decât clipa prezentă, cea în care trăim acum. Suntem într-o fugă zilnică în care încercăm să facem cât mai multe lucruri, încercăm să mulţumim cât mai mulţi oameni, încercăm să fim impecabili cu şeful, soţia, prietenii, mama, tata, bunica, vecina de la 2.

Încercăm să adunăm cât mai mulţi oameni pe Facebook, vrem o nouă casă, o nouă maşină, o nouă excursie…eventual pe Lună. Şi cu toate astea suntem destul de nemulţumiţi pentru că ne lipseşte ceva. Bucuria de a trăi viaţa şi nu doar de a fi un simplu martor la ea. Bucuria asta pe care poate să o ofere clipa, momentul actual pe care îl trăim.

Am făcut un interviu cu unul dintre cei mai interesanţi artişti români contemporati, Sasha Meret, care vorbea fix despre asta:

“Marea majoritate a omenirii ignoră Momentul prezent şi resursele reale pe care le au, ca să îşi construiască un univers de satisfacţii posibile. O mare parte din omenire, mai ales din cei care au prea multe opţiuni, optează să traiască în proiecţii sau nostalgii generând un tsunami de insatisfacţii, frustrări şi suferinţe în care se îneacă o mare parte din şansele de a trăi din plin momentul.”

Suntem în permanentă concurenţă cu cei din jur, cu noi înşine, cu părinţii, cu prietenii, vrem mereu să demonstrăm ceva, ne planificăm viaţa dar uităm să trăim fix momentul ăsta. Momentul în care eu scriu cuvintele astea. Mi se pare că de multe ori, prinşi în vâltoarea evenimentelor zilnice, uităm de importanţa momentului în sine pe care îl trăim şi nu ştim să ne bucurăm de el. Sau am uitat să facem asta…Viaţa nu este despre cât de mare este contul bancar şi cât de spaţioasă este maşina de lux pe care o aveam. Viaţa este despre momentele pe care le adunăm.

“Viaţa asta-i ca o cursă, da’ nu din aia în care vii şi-alergi
Ci una d-aia în care prinzi şoareci,
Tu consumă şi nu cerceta, bagă-te la rate până mori,
Cu pupile dilatate, privind la televizor.” CTC – Insomnii

Nu sunt un om care îşi face planuri, nu îmi place să ştiu strict ce o să fac pe 5 septembrie 2016...de exemplu. Vreau să mă bucur mai mult de momentul acesta, să îmi găsesc un punct de echilibru şi, să încerc pe cât se poate, să îmi trăiesc eu propria viaţă şi nu să mă trăiască ea pe mine.
 
sursa: facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...