sâmbătă, 19 septembrie 2015

Tic-Tac!…și clipele trec…


Cum nu știi când se poate termina totul trebuie să te agăți zdravăn de ceea ce ai. De oameni, de momente, de lucruri mărunte, dar care te fac fericit, de viață, de miracolele zilnice, de credință, iubire și speranță.

Știi deja că fiecare lucru are un final și acesta poate fi oricând, astfel încât singura opțiune care-ți rămâne este să profiți de fiecare clipă și să dai tot ce poți ca mai apoi să nu privești trist și plin de regrete la ceea ce ar fi putut fi.

Dă o șansă lucrurilor să se întâmple. Dă-ți o șansă la fericire, iubire, împlinire, succes și nu înceta să visezi și să-ți dorești schimbarea în bine.

Știi deja că nu ai nimic pentru totdeauna. Unii dintre noi trăim cu incertitudini toată viață. Pentru ce să mai lupt dacă oricum voi pierde? Pentru ce să mai iubesc dacă oricum voi fi înșelat ( ă ) ? De ce să vreau să mă schimb dacă îmi este bine așa?

Sunt doar câteva întrebări care ne trec prin minte și care ne influențează deciziile viitoare.

Fie că ai trecut printr-un moment dificil, fie că ai ieșit dintr-o relație complicată și dureroasă, fie că ai simțit singurătatea și deprimarea la un moment dat, fie că ai rămas fără job sau fără prieteni, fie că te afli în cel mai întunecat moment al vieții tale, ieși repede de acolo. Viteza cu care problemele ne copleșesc și ne sufocă este uimitoare. Te vei trezi de azi pe mâine în alte condiții, cu alte gânduri, în alte circumstanțe. Cel mai bun moment pentru a face față tuturor încercărilor vieții este să te urci repejor în șa și să te ții bine.

Încetează să te compătimești. Să te plângi pentru nenorocul tău pentru că nu faci decât să amâni fericirea.

Gândește pozitiv și nu-ți pleca sufletul în fața provocărilor care te așteaptă. Lasă-l liber, dă-i aripi și te va conduce în direcția potrivită pentru tine. Și nu îl ultimul rând, permite-i lui Dumnezeu să fie ghidul tău, pentru că nu este altcineva mai potrivit ca el să te conducă acolo unde îți dorești să fii.

Nu lua timpul ca pe ceva cert. Nu te gândi că ai toată viața la dispoziție să faci lucruri să se întâmple, să-ți îndeplinești vise, să-ți creezi viața dorită. Asta nu depinde de tine.

Ceea ce depinde totuși este să te bucuri de „ AZI” la cel mai înalt nivel. Să mulțumești din suflet pentru extraordinara șansă de a fi în viață și de a te bucura de ea. Ceea ce depinde de tine este să înveți să treci prin obstacole cu fruntea sus, cu sufletul deschis și încrezător, cu mintea relaxată și pozitivă.

Ceea de depinde de noi este să evităm să ne pierdem în detalii, să ne lăsăm copleșiți de ceea ce se întâmplă fără voia noastră, să devenim triști la gândul că sunt unele lucruri pe care nu le putem împiedica să se întâmple.

Viața se întâmplă cu sau fără noi. Timpul trece cu sau fără noi. Amintirile se creează cu sau fără noi.

Bucură-te azi de fiecare clipă, pentru că nu știi ce ascunde secunda următoare …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...