marți, 22 septembrie 2015

Nu poți să fii perfect, dar poți să fii simplu în gândire și bun la inimă

"Dumnezeu să sălășluiască în inima ta"
 
Sub geana vremii, oamenii își închid sufletele față de lucrurile cu adevărat importante în viață și unii dintre ei se lasă marcați de nereușita de a fi un om perfect. Cei care tind spre perfecțiune și vor fericire într-o lume ambiguă formată din culori mai mult sau mai puțin obscure, uită de foarte multe ori esențialul, lucrurile mărunte care de altfel, dau culoare vieții.

Nu poți să fii perfect, dar poți să fii simplu în gândire și bun la inimă. Aceasta este una din fericirile vieții. Nu ar trebui uitată.

Nu poți să fii perfect, dar poți să îți dorești ca Dumnezeu să sălășluiască în inima ta și să cauți toată viața să atingi acest țel. Aceasta este fericirea care îi caracterizează pe cei cu aspirații înalte.

Nu poți să fii perfect, dar poți cel puțin să fii un om moral și plin de bun simț, fiind un exemplu bun de urmat pentru cei din jurul tău. Acesta este idealul celor care vor să schimbe ceva în viețile celor din jurul lor.

Nu poți să fii perfect, dar poți mai mult ca sigur: să nu uiți niciodată de unde ai plecat, să nu uiți cine ești cu adevărat; să spui cu aceeași seninătate „Nu” pe care o ai când spui „Da” la toate lucrurile care merită un „Nu” categoric; să nu îți fie rușine de sângele neamului pe care îl ai; să nu te bați cu pumnul în piept că ești creștin în fața altora mai ales când știi ce fel de creștin ești; să nu confunzi niciodată adevărul cu minciuna precum confundă Europa românii cu romii; să ai demnitatea să îți recunoști și să îți asumi greșelile în fața oricărui tip de om; să nu îți fie rușine să întrebi lucruri mărunte; să crezi ce spui, cu adevărat, și să spui ce crezi atunci când situația o cere; să fii tu însuți în orice situație, fără să te străduiești să pari altceva decât ești; să nu copiezi caractere sau gândiri, ci dimpotrivă, să aduci tu ceva nou acolo unde simți că vechiul are o față încă nespusă lumii; să fii mai presus de toate un om normal cu o viață normală, fără să ieși cu nimic în evidență în fața nimănui.

Acestea nu sunt fericiri sau idealuri. Ele fac parte din normalul vieții unui om normal. Starea de fericire este starea în care sufletul și-a descoperit sensul vieții prin intermediul lui Dumnezeu, bucurându-se de El.

de Ochii Caprui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...