joi, 19 martie 2015

Ce te face cu adevărat fericită?


Trăim într-o societate manipulată de bani, de nevoi, de grija zilei de mâine, de responsabilităţi. Ne pierdem în rutina fiecărei zile şi uităm încet, dar sigur, de noi. De ce ne place, de ce ne face fericite, de ce visăm să devenim când eram mici. Ne pierdem în hârtii, în sunetul infernal al traficului dimineaţa, în lucruri ce “trebuie făcute”. Şi cu ce preţ? Ne pierdem esenţa, personalitatea, entuziasmul şi energia, încercând să “fim în rând cu lumea”.

Avem nişte etape standard prin care trecem. Mergem la şcoală pentru ca mai apoi să avem un job, ne întemeiam o familie şi mai trebuie doar să trăim. Dar cum trăim, asta este important!

Cum ajungem seara acasă, după o zi de muncă, asta spune multe despre modul în care trăim, dacă trăim cu adevărat sau am devenit roboţei cu setările prestabilite.

Ajungi acasă cu zâmbetul pe buze sau efectiv, sleită de puteri, irascibilă? Răspunde-ţi la întrebarea asta şi trage-ţi un semnal de alarmă dacă balanţa înclină mai mult spre a doua parte. De ce? Pentru că tindem să ne irosim viaţa pentru un minim confort financiar, pentru care ne ştirbim sănătatea mentală şi pe cea a trupului. Şi pentru ce? Pentru o sumă infimă de bani pe care o ai în momentul ăsta, şi în secunda următoare s-a risipit pe facturi, întreţinere, chirie, alimente. Şi cu ce rămâi? Rămâi cu un gust amar şi cu aceeasi frustrare pe care o porţi cu tine în fiecare zi şi care devine din ce în ce mai pronunţată, până la un moment dat când o să explodezi şi o să îi răneşti pe cei dragi. Vreau să cred că nu trăim doar ca să plătim facturi.

Gândeşte-te bine: ce te face cu adevărat fericită? Este o întrebare atât de simplă. Şi totuşi atât de complexă. Ştii ce să răspunzi? Sau ai căzut pe gânduri? Nici eu nu ştiu să răspund concret la întrebarea asta, dar încercând mai multe lucruri, am început să îmi fac o idee despre ceea ce mă face fericită. Îmi place să lucrez cu oamenii, să pot să îmi pun mintea la contribuţie, să creez, să scriu, să aduc zâmbete pe chipurile oamenilor din jurul meu, să le arăt că văd ceva special în ei. Ştiu, sună puţin haotic, puţin indecis, dar mi-am conturat în minte lucrurile care mă fac fericită şi am ajuns să scriu pentru voi, să lucrez într-o echipă frumoasă cu aceleaşi principii şi valori ca ale mele, care mă inspiră în fiecare zi să mă autodepăşesc. Dacă nu ţi-ai dat seama ce îţi surâde, ce te entuziasmează, uită-te la oamenii din jurul tău care fac ceva cu entuziasm şi o să îţi faci o idee despre ce ai putea să faci cu deplina dăruire.

Nu te mai rătăci în atâtea” cum ar fi dacă” sau “dar-uri”, ci pur şi simplu încearcă să te descoperi, să afli cine eşti şi să îţi pui amprenta în tot ce faci. Niciodată nu este prea târziu să o iei de la capăt, să te reinventezi, să încerci mai mult, să ieşi din mulţime. Aminteşte-ţi, când erai mică, erai sigură că poţi fi o prinţesă sau doctoriţă sau orice îţi trecea prin minte. De ce ne pierdem visele odată cu trecerea timpului? Nu ar trebui să fie aşa. Îndrăzneşte să fii unică, să fii puternică, să spui NU răspicat la tot ceea ce nu te face fericită.

sursa:
http://frumusetefeminina.ro/ce-te-face-cu-adevărat-fericită/

Un comentariu:

  1. Imi place foarte mult blogul tau!
    Ai pus mult suflet si la fel de multa pasiune in realizarea lui!
    Felicitarile mele!
    Te astept cu drag si pe blogurile mele:
    http://totusi-iubirea.blogspot.ro/
    si
    http://credinta-dreapta.blogspot.ro/
    Daca vrei, putem face schimb de linkuri si/sau bannere intre blogurile noastre.
    Inca o data felicitari pentru blogul tau!
    Mircea
    mirceab26@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...