miercuri, 25 februarie 2015

Cei ce cumpără iubirea!

 
Ceva se întâmplă cu lumea, ceva straniu, ceva şocant. Pare că lumea a înlocuit iubirea cu banii. Pare că nu e îndeajuns să iubeşti, ci să ai bani şi să-ţi cumperi cu ei şi dragoste. Să ai bani şi să cumperi sex, sănătate, rochii, maşini, case, vacanţe, dar – mai ales – iubire. Pentru că iubirea, pasiunea reală, optimismul şi frumuseţea lăuntrică croşetează energia necesară pentru a avea bani, în absenţa trăirilor autentice, oamenii fură. Când furăm bani, furăm energia altor oameni şi cumpărăm cu ea oameni şi un fel de dragoste... falsă. Să faci din viaţa însăşi un fel de târg, în care cumperi totul, dar – mai ales – dragostea şi oamenii, înseamnă să te bazezi pe valori greşite, pe principii greşite, să te laşi manipulat de forţe întunecate, vampirice, care distrug viaţa.

Am auzit în ultimul timp mai mulţi oameni consimţind că ”ar fi normal să fii la putere şi să furi, dar cumva mai decent”! Oare chiar e normal să furi, fie şi cu decenţă, oare e legea existenţei îngăduitoare cu lipsa de onestitate, oare chiar ”merge ulciorul de mai multe ori la apă”? Iar răspunsul este, desigur, ”nu”! Orice formă de furt e un furt de energie, adică furtul energiei care întreţine viaţa, iar energia aceasta se naşte prin iubire şi din iubire. Iubirea nu se poate cumpăra: doar ne înşelăm pe noi înşine, crezând că banii, maimuţărelile, bijuteriile, maşinile sau alte nebunii omeneşti fac sufletul să simtă iubire sau măcar un dram de afecţiune. Sufletul nu se închină la bani, asta e sigur! Omul se poate preface că nu aude lacrimile sufletului, îşi poate distrage atenţia de la zumzetul permanent al inimii sale, care strigă prin stres, prin durere emoţională, prin necazuri, prin probleme de tot felul, doar-doar va fi auzit. Omul se poate face că nu aude nefericirea sufletului său, fiindcă pare că banii ţin loc de fericire o vreme, doar o vreme... Ideea este aceea că existenţa este integră şi onestă în întregime: putem păcăli lumea, mintea, ne putem amăgi pe noi înşine, putem fura un timp, dar într-o zi existenţa ne obligă să restabilim echilibrul pierdut şi ne forţează să pierdem ceea ce am luat fără să ni se cuvină.

Nu, nici o formă de furt nu e normală. Însă e normală iubirea. E normală compasiunea. E normală mila. E normal să dăruim şi să fim buni cu oamenii. E normal să fim recunoscători pentru fiecare fir de aţă pe care ni-l dăruieşte cineva. E normal să înţelegem că viaţa ne dă întotdeauna, că-n legea existenţei e înscrisă însăşi legea darurilor, că nevoile noastre sunt împlinite după legea divină, iar legea divină e dăruitoare. Păsările nu ară şi nu seamănă, ne-a spus Iisus, dar au ce să mănânce. Crinii nu ţes, dar veşmintele lor sunt mai frumoase decât veşmintele regilor. Noi ne-am îndepărtat de spiritul acesta maiestuos şi magnific al existenţei naturale, noi – în loc să trăim cu iubire, o cumpărăm, în loc să dăruim iubire, o furăm. Nu e în această stare de lucruri normalitate, nici frumuseţe, nici graţie, ci doar confuzie şi inconştienţă şi tocmai aceasta, confuzia cu privire la iubire şi la puterea ei, trebuie corectată pentru ca lumea să trăiască normal, pentru ca banii să ajungă la toate fiinţele ce se nasc sub soare. Căci celor ce sunt le este hărăzită energia de a fi de la Dumnezeu şi, când noi le furăm energia de viaţă, trebuie să fie consecinţe! Treaba noastră este să iubim şi să dăruim, şi aşa primim corect energia necesară vieţii noastre.

de Maria Timuc

4 comentarii:

  1. Da, suna frumos Daniela. Dar cand tu meru daruiesti, si cand primesti doar palmes i dispret inapoi, vei daruii in continuare iubire in schimbul nedreptatii de-a lungul deceeniilor si a secolelor?
    Atunci cand tot ceea ce primesti costa doar suferinta, si nu este in fond alceva decat profitul lor, vei putea oferii iubire?
    Acum sincer Daniela, nu stiu ce varsta ai? Dar sa presupunem ca ai avut un bunic pe cre la-I iubit foarte mult, si eui la-u ucis atunci. Tu ai putea acum sa-i iubesti? Cand sti ca si acum fac acelasi lucru doar cu alte mijloace? Nu ma crezi? Pot sa-zi demonstrez. Dar nu pe aceasta gatzeta unde ei stiu totul inaintea ta. Ei stiu si cand am gresit o virgula in secunda 2.
    Cum ai putea sa iubesti cand sti ca ai fost malreatat din umbra ami si zeci de ani fara intrerupere?
    Si cum ai putea tu sa ierti cada ai fi avut atunci un tatic, si tu ai fi fost de 7 ani? Si la-I fi pierdut pentru todeanuna. Tu sti ce inseamna asta? Te-ai pus in situatie?
    Si sa st ca au fost atatea cazura ca nici nu se mai pot numara. Si pe urma, cum ai fi putut tu acum iubii pe cineva care a intrat peste mama si fica si a facut viol in grup?
    Tu sti cum au putut sa se simta cele femei? Si tu esti o femeie, ai putea sa-ti imaginezi? Ai putea acum sa iubesti pe acela care atunci te-a violat?
    Damniela, e totul bine si frumos. Daca ar fi arat regret su parere de rau, dar si-au pus in institutii de stat picturui abstracte cu Fecioara Maria ingenunchind la idoli.
    Asa est ctredinta? In cine Daniela? Atunci tu ai putea sa iubesti pe cineva care te sapat si ti-a distrus o viata intraega si jumatate din civilizatie?
    Nu a spus nimeni ca trebuie sa le doresti moartea, pentru ca nu te-ar face mai bun ca ei, dar nu ai putea sa mai accepti sa ramana pe acelasi podium, de unde avem si lumea noastra saraca si in iubire, si in suflet de astazi.
    Daca esti intr-advar multunmita de lumea din care faci parte, daca nu ti-ai dorii o lume mai dreapata si mai buna, de ce scri pe unblog toate nemultumirile lumesti si pe urma le motivezi cu iertarea iubirii?
    Crezi ca va vi vre-o data mai bine? Cate resurse de iubire crezi ca vei mai putea investii?
    Iubirea nu se termina, este adevarat, dar ca sa nu se termine trebuie s-o primesti cad o oferi , si tu dac doar oferi si nu vine nimic inapoi, ramai ca ei.
    Iubirea vine din iubire. Tu daca oferi iubire, si primesti umilinta, ce crezi ca vei putea face dupa 70 de ani?
    Iertarea este cel mai presus sentiment dupa iubire, dar cumoare poti ierta cand si acum doua ore sa spunem ca ti-a provocat cineva dureri?
    Cand cineva nu cunoste scrupule si merge peste cadavre numai sa ajunga la scop, poti tu oferii iubire?
    Da cum am spus, iertatea e alceva, dar asta nu inseamna iubire, iubirea trebuie cunoscura si iubita, iubirea trebuie s-ao simti nu s-o spui. Zahar este destul in lume, iubirea cu gust adevarat si dulce nu prea este.
    Toata ziua vorbim despre iertare si iubire. Vreau sa sti ca eu chiar nu sunt pe nimeni suparat.
    Si nici nu am decat un singur dusman.Sau mai bine precizat eu sunt dusmanul lor, pentru ca le spun adevarul, altceva nu le-am facut nimc. Nici macr o vrabie nu am chinuit in viata mea, si aici la ei nici macar un fluture. Numai ca ei sunt uin grup imens, si eu sunt singur.
    Acum te rog sa-ti dai cu parerea uite eu ti-am scris aproape o pagina. Dar te gog fi sincera cu tine insuti, si uita macar pentru 10 minute de frica. Si asa stiu tot ce ti-am scris si tot ce ai pe calculatorul tau. Nu exista niciun secret pe niciun calulator din lume. E o chestie de cateva minute, si nu exista nici o protectie pentu ei. Asa ca spune-mi ceea ce crezi cu adevarat, nu ceea ce ar fi conform manierelor sa spui.
    Nu-ti fie frica, ai te rog demnitatea si spune-ti parerea, tinand cont de ceea ce ti-am scris si mai sus.

    Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata draga Anonim. Continui sa iti spun asa, desi de ceva vreme ne cunoastem, datorita multitudinii de comentarii ce le faci la postarile mele. Iti recunosc deja stilul de scris si mai ales de gandire. Sincera sa fiu, nu as fi dorit sa-ti public acest comentariu si l-as fi respins si pe acesta ca si pe multe altele (pe blogul meu nu se vorbeste urat si nimeni nu jigneste pe nimeni) dar, m-ai rugat sa-ti raspund si o voi face cat se poate de scurt. Deci:
      Ca sa atingi iubirea sau mai bine spus sa o ”traiesti”, trebuie neaparat sa o intelegi. De ce barbatii si femeile inteleg iubirea diferit? Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire; numai atunci puteti intelege iubirea. Milioane de oameni sufera: ei doresc sa fie iubiti, insa nu stiu cum sa iubeasca. Cei care au gasit sursa iubirii in ei insisi nu mai au nevoie sa fie iubiti; in ciuda acestui fapt, vor fi iubiti. Ei vor iubi pur si simplu pentru ca au prea multa iubire, la fel ca un nor care vrea sa-si reverse ploaia, ca o floare care vrea sa-si imprastie parfumul, fara dorinta de a primi ceva in schimb. Rasplata iubirii este iubirea insasi si nu faptul de a primi iubire. Iubirea nu este ceva ce primesti, este ceva ce dai. Si cu atat mai mult, esti responsabil de umplerea propriilor baterii cu iubire. Partenerul de cuplu poate sa iti dea sau nu iubire, insa nu ai voie sa ii ceri daca el este cu bateriile golite. Iti poti umple oricand rezervorul cu iubire cu activitati ca: muzica, jocuri, excursii, prieteni, animale de casa, carti, vocatia (iubire transformata in munca), hobby-uri, blogul meu (valabil ptr mine) dar mai ales, apropierea de Dumnezeu, Cel care ne iubeste pe noi toti in egala masura si de cele mai multe ori, fara a-I da ceva in schimb. Asta e lista mea, dar fiecare om are propria lista cu activitati care il fac fericit. Fa-ti lista si iti garantez ca nu vei mai simti lipsa de iubire niciodata in viata ta.

      Cu iubire si lumina, Daniela

      Ștergere
  2. Foarte frumos raspuns ..as mai adauga ca tot ce dai in afara (iubire sau ura, compasiune sau dispret, bunatate sau rautate,etc) se intoarce tot la tine , din tine sau de la altii (prin altii ) ! Asa ca : mare grija ! Iubire si Lumina !

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...