luni, 26 ianuarie 2015

Afară e vopsit gardul

"Ce contează cum ne este sufletul dacă zâmbetul e la locul lui, nu?"

Ne place sa ne cumpărăm haine. Mai ales nouă, femeilor, deşi cunosc şi bărbați care nu ar renunța la o sesiune de shopping pentru nimic in lume. Ne place să ne îmbunătățim în permanență exteriorul, să avem un trup frumos, haine frumoase, un parfum bun, accesorii potrivite, totul ales cu gust. Sau, măcar, încercăm. Ideea este că ne preocupă. Mult. Exteriorul e important. Imaginea e totul. Vindem ce se caută. Nimic rău în asta. 

Însă ce facem cu interiorul? Are şi el nevoie de îmbunătățiri.

Din păcate ce nu se vede, a ajuns să ne preocupe din ce în ce mai puţin. Ce contează cum ne este sufletul dacă zâmbetul e la locul lui, nu? Pentru că ne pricepem să zâmbim şi fals. Nu-i aşa? Însă cât durează această şaradă? Nu mult. Zic eu. Dacă sufletește nu suntem îmbrăcați de sărbătoare, nu putem sărbători. Dacă nu suntem împăcați cu alegerile noastre, nu avem liniște. Dacă nu am găsit ce căutăm, nu ne putem opri. Dacă nu suntem unde trebuie, simțim că ne lipsește ceva.

Degeaba ne cumpărăm haine şi ne înfrumusețăm trupul dacă sufletul strigă după ajutor. Degeaba avem totul dacă nu avem ce ne trebuie. Degeaba suntem înconjurați de oameni minunați dacă nu sunt minunați pentru noi.

Sufletul are nevoie de puţin pentru a fi fericit. Nu avem nevoie de un buget extravagant. Are nevoie de îmbrățișarea oamenilor care contează, de o vorbă bună spusă când avem mai mare nevoie, de aprecierea şi susținerea celor importanți pentru noi.

Avem nevoie de iubire, de atenție, de respect. Avem nevoie să simțim că suntem importanți și că viața jumătății noastre nu ar mai fi completă fără noi.

Dar avem nevoie și să fim generoși, să ajutam, să mângâiem suflete, sa schimbăm vieți, să fim indispensabili.

Se întâmplă des să vrem să astupăm un gol interior cu lucruri materiale, menite să ne bucure ochii și să ne ofere o clipă de fericire. De obicei funcționează, însă pentru scurt timp. Sufletul e lihnit, își vrea hrana, iar hrana sa nu-i materială. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...