joi, 27 noiembrie 2014

Viaţa înseamnă bucurie, pasiune, curaj nebun, înseamnă libertate totală, fără să te legi de mâini şi de picioare, fără agende şi fără planuri.


Astăzi, prin expresia „la Paştele cailor”, omul de rând înţelege „niciodată”, însă aceasta este o greşeală, pentru că vorba se referă mai degrabă la ceva instabil, la ceva ce se va petrece cu siguranţă, însă nu se ştie încă în ce moment. De asemenea, cuvântul mai poate însemna şi ca făcând referinţă la ceva ce se petrece foarte rar. Greşeala înţelegerii actuale asociază această vorbă cu aceea de „la Sfântul Aşteaptă”, care ar putea însă avea acelaşi sens.

Va amintiţi voi toate lucrurile pe care le veţi face începând de mâine? Ştiţi voi oare că nu există decât momentul acum? Nimeni nu trăieşte mâine, toţi trăim azi. Tot ce împingi pe mâine, tot ce planifici pentru viitor e un mod de a amâna în acum. Universul e mental. Dacă tu crezi în mâine ghici ce? Vei primi mâine. Când e mâine? NICIODATĂ!!! Tot ce nu faci azi, ce nu faci în acum,nu vei face niciodată. Nu există decât momentul prezent, tu atât ai la dispoziţie. Poţi alege să-l trăieşti sau poţi alege să-l amâni. Dar când amâni alegi să nu trăieşti, iar dacă nu trăieşti înseamnă că mori.

Oamenii fac din viaţă un plan măreţ, o iau în serios. Se gândesc unde vor să fie în 5-10 ani nicidecum să ştie ce fac în momentul "acum". Plănuiesc şi umplu agende întregi. În loc să fie flexibili, să plutească, să trăiască clipa (asta înseamnă CARPE DIEM), ei amână, vor trăi începând de mâine, ei acum sunt ocupaţi, lucrează intens la viitorul lor, nu trăiesc acum, trăiesc mâine. Şansele trec pe lângă ei şi ei nu le văd, şansele nu se încadrează în planul lor de viaţă, dacă nu au planificat ceva, nu fac. Muncesc şi muncesc la mâine, când vor trăi şi ei, dar azi muncesc. Şi când au trecut 5 ani de muncă ghici ce? Lumea s-a schimbat, tu nu ţi-ai updatat agenda, ţi-ai ratat şansele şi viaţa a trecut pe lângă tine. Eşti mai bătrân cu mulţi ani, 5 doar număraţi şi tot nu poţi să trăieşti. Mâine a venit şi nu e cum era planificat. Ţi-a zis cineva vreodată că viaţa nu se încadrează în tipare? Că totul se schimbă constant în univers? Atunci tu ce cauţi cu agenda în mână? Ţi se pare că ai în cap un glob de cristal şi ştii viitorul? Te înşeli. Nici măcar nu există viitor, există numai prezent. Iar în prezent tu alegi să te ocupi de iluzia viitorului pe care nu-l vei avea niciodată.

Dacă vei face din viaţă un proces în etape şi îl vei planifica la maxim viaţa ta va fi un calvar. Tu vrei să-ţi trăieşti viaţa din minte, vrei control absolut şi ideea de control te va îngropa înainte de vreme. Dacă nu trăieşti, mori. Nimic nu e constant în univers şi statul pe loc nu există. Viaţa înseamnă bucurie, pasiune, curaj nebun, înseamnă libertate totală, fără să te legi de mâini şi de picioare, fără agende şi fără planuri.

Carpe diem – trăieşte clipa – înseamnă că trăieşti doar în acum, asta e tot ce ai, şi e o alegere: alegi să trăieşti sau să mori, alegi pentru tine sau contra ta. Cine crede că există gri în viaţă se înşeală, e alb sau negru. Griul e pentru laşii care vor să împace albul cu negrul pentru a masca faptul că nu sunt capabili să-şi asume alegerea între cele două. Mă uit la oameni cum îşi planifică zilele, zi după zi şi aşteaptă ca viaţa lor să devină mai bună. De mâine... poate la momentul oportun... Moment pe care nu şi-l vor crea niciodată, nu-l vor alege niciodată, nu-l vor experimenta niciodată. Pentru că îl aşteaptă din exterior nu îl creează din interior. Viaţa ta este alegerea pe care tu o faci în ACUM. Dacă tu în acum alegi mâine, ai semnat pentru moartea lui azi. Încetaţi să mai munciţi la mâine, munciţi la azi. Cum vrei să se manifeste universul în agenda ta încărcată în care de abia dacă laşi 5 minute libere pe zi? Încape universul oare în planurile tale? Ai loc în viaţa ta pentru miracole? Miracolele sunt “coincidenţele” pe care ţi le face cadou mintea universală. Bineînţeles, şi tu trebuie să vii aici cu aportul propriu şi acela se numeşte alegeri radicale. Viaţa pe care tu n-o schimbi nu se poate schimba. Până când vei amâna pe mâine fericirea, iubirea, preţuirea? Mâine poate nici nu vei mai fi aici.

Dacă azi ar fi ultima zi din viaţa ta cum ai trăi-o? Trăieşte conştient de faptul că nu există mâine, ăsta e singurul mod de a trăi cu adevărat viaţa.

sursa facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...