vineri, 14 februarie 2014

Dacă vă iubiţi...

Dragii mei, vă ofer cu bucurie această frumoasă dedicație făcută iubirii, de către o persoană deosebită Irina Binderpe care o admir sincer, pentru tot ceea ce este și ceea ce ne împărtăşeşte nouă, celor ce o citim!


Bune să vă fie inimile! 

Știți că nu prea le am eu cu sărbătorile astea americănești și comerciale, cu atât mai puțin Valentine's Day, fiindcă eu cred că iubirea nu are nevoie de o zi pentru a fi celebrată... 
Iubirea este celebrată în fiecare moment în care iubim și în care ne dăruim și n-are nevoie de declarații forțate... Iubirea este celebrată și dovedită cu fiecare îmbrățișare care oferă pace și siguranță, cu fiecare mângâiere, cu fiecare privire care îl face pe celălalt să se simtă minunat, frumos, prețuit, unic. Iubirea este celebrată și dovedită cu fiecare împăcare, cu iertarea, cu răbdarea și cu dăruirea cu care îl ajuți pe celălalt să evolueze, să își împlinească menirea și visurile. Iubirea este celebrată și dovedită în acele momente grele, în care unul dintre cei doi trece prin momente dificile, prin decăderi și prin rătăciri omenești, iar celălalt îl ajută să depășească etapa grea, uitând de egoism și de orgolii...
Eu vă doresc să iubiți și să fiți iubiți, așa cum au nevoie sufletele voastre!
Și nu uitați: prea târziu să te îndrăgostești este doar la ultima bătaie a inimii!

Dacă o iubeşti, ascult-o, chiar dacă ţi se pare banal şi plictisitor ceea ce-ţi spune. Încearcă să-i înţelegi nevoile şi capriciile, chiar dacă ţie, că bărbat, ţi se par copilăreşti. Respect-o şi încearcă să-i faci pe plac cu acele nimicuri pe care ar vrea să le faci de dragul armoniei în cuplu. Fă-i complimente, mulţumeşte-i pentru efortul cu care găteşte, îţi calcă hainele şi are grijă să îţi asigure un cămin confortabil şi curat. Nu o considera cicălitoare doar pentru că simte nevoia să îşi impună punctul de vedere. Fii matur şi explică-i cu răbdare atunci când consideri că este confuză. Nu aştepta o ocazie anume pentru a-i face câte o bucurie. 
Dacă o iubeşti, nu te purta ca şi când n-ai observa că se află în preajma ta. Noi, femeile, suntem dependente de atenţie şi de acele priviri încurajatoare care ne fac să ne simţim frumoase, iubite, în siguranţă. 
Dacă o iubeşti, nu o folosi ca pe un obiect casnic sau sexual. Fă-o să se simtă dorită, determin-o să fie nebună de dorul tău, să caute cu disperare braţele tale şi sărutările tale. Dacă o iubeşti, nu-i aminti mereu de minusurile pe care le are, nu o compara cu alte femei şi nu o împovăra cu complexe. Ai ales-o pe ea. De ce ai ales-o? Ajut-o să fie frumoasă, menţinându-i starea de fericire şi încrederea de sine. 
Dacă o iubeşti, nu-i întoarce spatele când îţi spune ceva ce nu-ţi place şi fă tot posibilul să aveţi un dialog. 
Dacă o iubeşti, nu râde de visurile ei şi nu o descuraja. Nu-i spune “N-o să reuşeşti!”, ci “O să încercăm împreună!” 
Dacă o iubeşti, aminteşte-i asta mereu prin gesturi, prin vorbe şi prin fapte care ştii că ar face-o fericită. 

Dacă îl iubeşti, nu-i cere să fie aşa cum vrei tu, nu-i inhiba personalitatea, nu-l transforma într-un produs al tău şi nu-l determina să îi fie teamă de tine. Înţelege-i stângăcia cu care face curat în casă şi apreciază-i străduinţa. 
Nu-l mai critica pentru tot ce nu îţi place la el şi aminteşte-ţi de ce te-ai îndrăgostit de el. Nu-l cicăli de îndată ce intră pe uşă şi nu-i aminti mereu de lucrurile pe care nu le-a făcut. Apreciază ceea ce a făcut şi învaţă-l să facă lucrurile mult mai bine. Dar fă totul cu iubire şi cu răbdare, nu cu un aer superior şi nemulţumit. Ajută-l să îţi înţeleagă nevoile şi să te cunoască şi nu te supăra atunci când ţi se pare că nu te înţelege. Nu-l obosi cu obsesiile tale, nu-l alunga cu crize și frustrări personale. Fă-l să vină acasă cu bucurie, să simtă pacea, confortul, libertatea și căldura căminului de care are atâta nevoie.
Dacă îl iubeşti nu-l agasa cu gelozia ta şi nici cu toanele tale. Nu fii egoistă şi gândeşte-te că şi el are dureri, că şi el este obosit, că nu e dator doar să se dăruiască şi că merită şi el să fie alintat, răsfăţat, copleşit cu dragoste şi atenţie. Dacă îl iubeşti, fii frumoasă, elegantă şi caldă. Fii femeia demnă de a fi respectată, preţuită, iubită şi dorită. Nu lăsa rutina să pună stăpânire pe relaţia voastră, surprinde-l plăcut cu tot felul de surprize şi cu atitudinea ta jucăuşă de femeie vie şi dornică să fie fericită şi să trăiască intens. Nu te neglija, nu-l întâmpina mereu îmbrăcată în treningul lălâi cu care faci curat prin casă, convinsă că e dator să te placă oricum. Fii femeia minunată şi frumoasă care l-a cucerit şi nu uita că atunci când tu te simţi frumoasă, transmiţi frumuseţe prin fiecare por al tău. 
Dacă îl iubeşti susţine-l şi ajută-l să fie bărbatul demn, elegant şi puternic alături de care să fii mândră. Nu-i reproşa lucruri pe care nu le are, ci ajută-l să le dobândească.

Dacă vă iubiţi, întâmpinați-vă mereu cu bucurie. Nu vă mai certaţi pentru toate nimicurile. Nu vă mai aruncaţi priviri urâcioase, nu mai ridicaţi tonurile vocilor şi nu vă spuneţi cuvinte necugetate. În situaţii de criză lăsaţi inimile din voi să vorbească,nu orgoliile. Dacă vă certaţi, nu veţi depăşi mai bine şi mai repede problemele, ci le veţi amplifica. 
Dacă vă iubiţi, nu vă mai adresaţi reproşuri, nu mai invocaţi greşeli şi dureri din trecut, care s-au consumat... Iertaţi, uitaţi şi căutați să faceţi lucrurile mai bine ca în trecut. 
Dacă vă iubiţi, nu vă înstrăinaţi unul de celălalt, nu căutaţi răspunsuri şi rezolvări la problemele dintre voi, discutând cu alte persoane… Comunicarea trebuie să existe doar între voi doi, fiindcă numai voi ştiţi ce simţiţi şi ce vă doriţi. Aveţi răbdare să vă cunoaşteţi, faceţi acele mici compromisuri care ajută la păstrarea armoniei în cuplu. Dacă vă iubiţi, nu mai consideraţi sacrificiu orice gest făcut în favoarea celuilalt. 
Dacă vă iubiţi nu prețuiți mai mult lucrurile decât vă prețuiți unul pe celălalt și momentele petrecute împreună… La sfărșit, acele lucruri de care sunteți înconjurați vor fi doar niște vechituri, dar amintirile adunate într-o viață vor fi averea voastră.
Dacă vă iubiţi, nu vă grăbiţi să decideţi că sunteţi sau nu potriviţi, raportându-vă la criterii neesenţiale… Acordaţi-vă timp să vă cunoaşteţi, să vă înţelegeți, să învăţaţi să trăiţi împreună. Nu lăsaţi nimic să vă dezbine: nici necazurile şi nici oamenii rău intenţionaţi.
Dacă vă iubiți, fiți cei mai buni prieteni și confidenți.
Dacă vă iubiţi, fiţi împreună şi faceţi totul împreună. Împărţiţi fericirea, lacrimile, durerile, temerile, neajunsurile, visurile, timpul, viața.

Iubirea înseamnă împreună la bine şi la greu, cu perfecţiune şi imperfecţiune, cu fericire şi nefericire, cu abundenţă şi cu lipsuri, dar toate împărţite la doi…

de Irina Binder

4 comentarii:

  1. Îți mulțumesc mult pentru că mă citești și pentru că apreciezi ceea ce scriu!
    Îți trimit gânduri bune și îți doresc să ai parte de tot ceea ce iubești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumesc din suflet Irina, pentru gândurile bune ce mi le-ai transmis şi mă simt totodată onorată de vizita ce mi-ai făcut, pe blogul meu.
      Ştiu că ai mii de cititori care îţi urmăresc cu drag postările de pe facebook, blog şi mai ales cele care ţi-au citit cărţile "Fluturi" De când te-am descoperit, citesc cu nesaţ tot ceea ce scrii, fiind o inepuizabilă sursă de inspiraţie pentru mine, regăsindu-mă mai mereu în ceea ce transpui prin cuvinte. Îţi mulţumesc încă o dată pentru tot ceea ce eşti şi transmiţi.

      Te îmbrăţişez cu iubire şi lumină,
      Daniela

      Ștergere
  2. Imi incep fiecare zi.. citind scrieri frumoase sau pur si simplu meditand la momente frumoase din trecut. Can primesc newsletterul tau.. imi incep ziua cu tine. Astazi, citindu-ti primul articol din e mail am gandit ca iti datorez feead beak, ca e nedrept sa ador in tacere cuvintele tale si trairea pusa in aceste cuvinte. Gandind ca.. daca cuvintele tale imi dau mie putere.. si eu pot contribui un strop prin recunoastere.

    Am citit si aceste articol, am vazut ca ai link pe numele Irinei si mi-am zis ca voi citi pana la capat dupa care ma voi intoarce la link. Cand am vazut comentariul Irinei de dupa finalul articolului.... realmente mi-am luat doza de fericire pentru ziua de astazi.

    Sunteti minunate!!! Sunt atat de fericita ca viata intr-o astfel de perioada de plangeri... imi mai scoate in cale si oameni cu solutii, care privesc cu drag catre suflet si care mai si impartasesc asta cu mine...

    Va multumesc pentru startul zilei de astazi, va doresc voua sa ramaneti la fel.. iar celorlalti.. sa va citeasca!!
    Dioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dragă Dioana pentru cuvintele calde ce mi le-ai adresat şi pentru faptul că reuşesc să-ţi înseninez ziua când citeşti postările mele. Recunosc, unele dintre ele sunt de avertisment sau poate chiar mai dure în exprimare, dar consider eu, deosebit de utile în viaţa de zi cu zi. Te aştept oricând cu drag să-mi calci pragul virtual şi să-ţi iei doza de optimism de care ai nevoie.

      Cu iubire şi lumină, Daniela

      Ștergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...