sâmbătă, 23 februarie 2013

Momente din viaţă

"Am trecut şi eu ca şi tine prin anumite momente, în care am simţit că nu fac parte din filmul vieţii mele, că doar privesc ce se întâmplă, inertă. Este acel moment în care timpul stă. Când nimic nu este ceea ce vrei, când vrei să devii ceva dar nu poţi, când ai tot dar defapt nu ai nimic, când lacrimile îţi curg pe obraz şi nu poţi schimba nimic, pentru că acel nimic chiar se întâmplă. Când singurul lucru pe care îl poţi face este să accepţi prezentul aşa cum este. Şi am învăţat că în astfel de momente să spun ”Doamne Facă-se Voia Ta!”


Nu trăi nici în trecut, nici în viitor, ci trăieşte în prezent. Clipa care tocmai a trecut nu se mai întoarce niciodată!… Şi la ce aş vrea să trăiesc clipa prezentă dacă ea este plină de acel nimic? Pentru că de la acel nimic porneşte viitorul. Nimic din tot ce vei vrea să începi nu poate fi început, nimic din ce vrei să repari nu poate fi reparat, pentru că toate încep de la tine. Începe cu tine şi vei începe să trăieşti! Din interior spre exterior şi nu invers!

Trecutul este o parte din tine, care îţi aparţine cu toate lucrurile bune sau rele care ţi s-au întâmplat. Nu poţi să negi timpul care s-a scurs şi nici rezultatul faptelor tale. Eşti singurul în măsură să se judece sau nu pe sine. Sunt etape din trecut pe care ai vrea să le ştergi. Şi nu mă refer la cele de care te ruşinezi ci la cele în care te-au durut, acolo unde te-ai simţit la pământ. La acele momente în care ai simţit că ramâi fără aer, când ţi-ai simţit inima cum ţi se frânge şi un val de căldură îţi umple corpul, că eşti viu şi totuşi te simţi de parcă ai murit.

Şi au tot fost astfel de momente iar în final ai decis că nu vrei să retrăieşti o dramă continuă şi le-ai ascuns undeva în străfundul tău crezând că nu vor mai ieşi niciodată la suprafaţă sau că totul va ramâne undeva în timp ca o afacere de încheiat între tine şi Dumnezeu. 

Hmm! Eşti sigur că nu răbufnesc?

Pentru a putea trăi Prezentul va trebui să te ierţi şi să fii tu aşa cum eşti! Nu ai voie în faţa sufletului tău să te simţi un învins şi să trăieşti cu vina în suflet. Ar însemna că ai murit deja şi eşti doar o proiecţie a ceea ce ai fost cândva. 

Iartă-te! Iartă-i şi pe cei care te-au adus în starea în care eşti! Ai şansa de a te elibera. De ce? Sau de cine?

Te vei elibera de încărcătura negativă a faptelor tale de care nu eşti mulţumit, de toate secretele cele mai ascunse, de durere, de eşec, de cei ce te-au rănit, de tot.

Şi ce se va întâmpla? Vei simţi cum fiecare inspiraţie îţi umple corpul de lumină şi energie şi fiecare expiraţie eliberează greutatea amintirilor tale. Vei elibera plinul de trecut şi vei face loc prezentului.Vei face loc pentru un nou început în care să poţi ordona lucrurile şi viaţa ta. Vei primi cheia succesului tău personal pentru că va rămâne în tine esenţa lucrurilor.

Cum? O faci privindu-te în tine aducând în conştient momentele. Fii convins că vei şti ce să faci cu ele. Vei trăi nostalgia, durerea, lacrimile, vei vedea culorile, ploaia, oamenii, vei simţi căldura, atingerea, frigul, toamna, vei auzi numele tău. Spune cu voce tare numele tău şi simte-ţi sufletul!

Vei deveni conştient de ceea ce înseamnă iubire, bucurie, fericire şi de toate minunile pe care le vrei în viaţa ta. Poţi să faci şi o listă cu ce îţi doreşti. Fă-o chiar acum! Vei începe să devii tu! Iar ceea ce este cel mai important să înţelegi este, că nimeni nu-i vinovat. Toate câte au fost… au fost doar alegeri, au fost o conjunctură din care ai făcut parte, toate au fost cu un scop în viaţa ta, pentru a te pregăti să devii cine eşti azi, tu însăţi!"

 Chiar dacă nu mai practic reiki, aduc mulţumiri autoarei Karyn Maria Lombrea pentru acest articol plin de adevăr.
sursa http://reiki-angels.com/2010/02/05/momente-din-viata/ 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...