joi, 22 noiembrie 2012

Putem să dăm o mână de ajutor ???

57 de copii abandonaţi la secţia pediatrică Sf.Maria din Iaşi strigă după o mână de ajutor
 

- Sunt micuţi, cu vârste de până la doi ani, şi au fost abandonaţi de cele ce i-au adus pe lume. Sunt 57 la număr şi se găsesc cu toţii în Secţia de recuperare pediatrică „Sf. Maria“, din Iaşi.

Aceştia nu au ieşit niciodată afară, stau doar culcaţi în pătuţ şi privesc tavanul… nu au jucării, nu primesc afecţiune din partea nimănui (doar două asistente există în unitate pentru cei 57 de copii). Când personalul intră cu biberoanele pentru a le da de mâncare, copiii încep să plângă. Este greu să hrăneşti 57 de copii doar cu patru mâini.

De câtă atenţie şi dragoste are nevoie un copil? Aici sunt 57 de copii de care se ocupă doar două asistente şi un medic…

Un comitet inimos a lansat un apel către toţi cei care sunt părinţi sau iubesc cu adevărat copiii.

Vom reda informaţiile despre micuţi exact aşa cum le-am primit pe adresa redacţiei:

“Facem un apel la toti cei care vor sa dea un ajutor, cat de mic, unor copii cu varste intre 0-2 ani, abandonati.
Sectia de recuperare pediatrica Sf. Maria Iasi are in ingrijire 57 de copilasi abandonati cu varste intre o luna si 2 ani. Centrul de ingrijire se afla in spatele Maternitatii Elena Doamna.

Cine doreste sa contribuie cu ceva (pampers in primul rand, bani, haine si jucarii – noi sau second hand – hainute mai mult de interior pentru ca nu au fost niciodata scosi afara, fiind doar cateva asistente care se ocupa de ei) poate lua legatura cu:

Anca Craciun (0749067014)
Alexandra Parnic (0753856441)
Irimiea Adrian (0756646441)
Olaru Alina (0745557985)
Diana Padure (0745831521).

Transmiteti acest apel si altor persoane care credeti ca ar putea ajuta – oricit de putin ar da fiecare, conteaza foarte mult!

Sunt copii care la 9 -10 luni nu stiu sa stea in fundulet datorita faptului ca au patutul prea mic incat nici nu se pot intoarce pe burtica. Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci învelite în celofan… nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti, de oameni cu inima mare, de dragoste…

Stiu, e o perioada grea pentru oricine, dar cat bine le-ati face nici nu va puteti imagina! Noi ii vom ajuta!”

de Anca Crăciun
http://www.financiarul.ro/2012/10/16/cei-57-de-copii-abandonati-la-spitalul-sfanta-maria-au-nevoie-de-o-mana-de-ajutor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...