marți, 4 noiembrie 2014

Bucură-te omule, bucură-te chiar şi de cele mai mărunte lucruri ale acestei lumi!


Soarele răsare şi apune în fiecare zi şi de multe ori nici nu ştim când e amiază şi când e seară, atât de prinşi suntem de nimicurile acestei lumi. Parcă ieri a fost Paştele şi azi e Crăciunul, parcă ieri ningea şi azi e caniculă, parcă totul din jurul nostru e din alt “film”, iar noi facem parte din altă “lume”, una a obsesiilor şi a grijilor. Nu ne place această lume, dar ne minţim singuri crezând că ea ne va ajuta să devenim “cineva” şi astfel vom putea obţine şi fericirea.

Dar oare avem nevoie de un motiv special pentru a fi fericiţi? Oare simplul fapt că trăim nu este de ajuns? Mereu aşteptăm să ni se întâmple ceva extraordinar ca să ne bucurăm de viaţă, dar suntem atât de orbi încât nu realizăm că ni se întâmplă astfel de lucruri în fiecare zi, în fiecare oră, în orice minut.

Că te-ai trezit de dimineaţă şi ai putut merge pe picioarele tale nu e ceva extraordinar? Că inima ta bate de ani de zile fără oprire, nu e ceva extraordinar? Că ai venit de la serviciu şi ai ajuns acasă cu bine când alţii “s-au pierdut” undeva pe drum, nu e ceva extraordinar? Nu e?

Bucură-te omule, bucură-te chiar şi de cele mai mărunte lucruri ale acestei lumi. Nu lăsa ca grija zilei de mâine să-ţi fure bucuria zilei de azi. Culege zâmbete şi împarte-le şi tu cu generozitate. Bucură-te de anotimpuri, de parfumul florilor, de adierea vântului, bucură-te chiar şi de salutul dat de un străin.

Bucură-te de toate aceste lucruri mărunte, pentru că dacă nu te vei bucura de ele, nu vor reuşi să te facă fericit nici cele mari….



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...