luni, 9 septembrie 2019

Dacă nu ești fericit unde ești – mută-te! Nu ești un copac!

De multe ori, în viaţă, ne mulţumim cu ceea ce credem că este drept, convenabil şi sigur. Ne este teamă să facem o schimbare. Ne e teamă să ieşim din zona noastră de confort.

Deci, ne privăm pe noi înşine şi fericirea noastră, risipind vieţile noastre într-un loc greşit când ar trebui să mergem înainte şi mai departe.

Dacă nu eşti fericit unde te afli – mută-te! Nu eşti un copac. Nu trebuie să fii blocat şi să rămâi într-un singur loc pentru totdeauna.

Dacă oamenii din jurul tău nu te fac fericit, lasă-i în urmă. Dacă de fiecare dată când îi întâlneşti, ai un sentiment că ceva nu este bine, pleacă. Nu le permite să ajungă la tine şi să îţi pierzi timpul.Nu îi lasa să îţi ia energia ta pozitivă.

Nu înseamnă că îi scoţi complet din viaţa ta, dar decizi să nu-ţi petreci timpul în jurul oamenilor care te fac să te simţi stors emoţional, fizic sau mental. Nu te mai mulţumeşti cu conexiuni, conversaţii şi persoane mediocre.

Dacă slujba ta te face să te simţi nefericit, renunţă. Dacă nu mai poţi învăţa şi creşte în slujba ta, treci mai departe şi găseşte una nouă. Să stai la un loc de muncă trist şi epuizant este toxic pentru tine. Indiferent de salariu, nu ar trebui să cheltuieşti o treime din zi să te simţi nemulţumit.

Asta implică o mulţime de probleme şi dăruire de sine. Nu o face. Fericirea ta este ceea ce defineşte succesul tău. Dacă nu eşti fericit, nu poţi avea succes în viaţă. S-ar putea să ai succes la locul de muncă, dar niciodată nu te veţi simţi împlinit înăuntru.

Dacă nu te simţi fericit în oraşul în care trăieşti, mută-te. Nu sta într-un loc doar pentru că este familiar şi confortabil. Dacă rămâi doar pentru că locul tău este o plasă de siguranţă şi îţi este teamă să te deplasezi, ar trebui să îţi regândeşti cu adevărat alegerile.

Pentru că atunci când îţi este cel mai frică să sari, exact atunci ar trebui să sari. În caz contrar, vei fi întotdeauna blocat într-un singur loc. Pentru că acasă este locul unde te simţi fericit, nu unde te simţi în siguranţă.

Dacă dragostea te nemulţumeşte, renunţă. Partenerul tău nu este ultima persoană de pe Pământ. O relaţie ar trebui să te facă să străluceşti, să înfloreşti şi să te inspire să devii o persoană mai bună.

Să creşti. Să te maturizezi. Nu ar trebui să te facă trist. Prin urmare, nu trebuie să rămâi într-o relaţie de acest fel..

Dacă nu eşti mulţumit de calea vieţii tale, schimb-o. Indiferent dacă este calea carierei tale sau studiile tale, dacă te afli vreodată într-o situaţie în care simţi că ai făcut o alegere greşită – opreşte-te pentru un moment şi schimbă direcţia.

Nu pierde timp, bani şi efort pe ceva ce nu face ca sufletul tău să cânte de bucurie. Chiar dacă înseamnă că vei pierde încă un an înainte de absolvire sau dacă trebuie să începi de la zero – fă-o! Şi fă-o atunci când eşti nemulţumit de alegerea ta. Fă-o şi alege cu înţelepciune data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...