miercuri, 22 martie 2023

Când până și cea mai iubitoare și empatică femeie obosește și pleacă din relație!


Există acel moment dureros în viața unei femei, când toată iubirea ei, toată căldura din suflet și dorința de a construi alături de cineva se risipește în vânt. Își dă seama că nu mai are rost, nu mai are motive să continue lângă acest om.

Poate că au existat planuri, visuri fericite, cuvinte care îmbrățișau o poveste, exista speranța că lucrurile se vor schimba într-o zi, el va înțelege cât de important este să fie implicat, el va reacționa și va fi recunoscător pentru sinceritate.

Dar, în loc să accepte iubirea, a respins-o cu egoismul său, cu gesturi care nu sunt potrivite pentru o relație sănătoasă, cu un comportament imatur, lipsit de atitudine, de asumare, de conștientizare. El doar se folosea de emoțiile ei.

Firește, ea nu a cedat atât de ușor. A ales să lupte pentru doi, să caute de una singură răspunsuri, să insiste și chiar să reproșeze. A încercat să aducă și mai multă iubire în relație, și mai multă empatie, a vrut să-l asculte și să-l înțeleagă.

Doar că nu a descoperit adevărul în sufletul său. A găsit însă multă ură, multă frustrare și multă indiferență. A găsit un om care refuza de fiecare dată să-i vorbească deschis, să-și deschidă inima, să stea de vorbă cu ea despre lucruri importante.

A căutat să-i explice cât de multă durere îi provoacă atitudinea lui indiferentă. Cât de mult o doare, știind că omului de alături nu-i pasă. Dar cuvintele ei erau mereu interpretate, subestimate, anulate, uitate.

El umilea, jignea, judeca

Și-a permis câteva cuvinte dure, apoi mai multe, apoi limitele au fost date la o parte. Ea era rezerva perfectă, ea venea cu energie și optimism în viața lui, ea îl idolatriza și îl considera Universul ei, doar că lucrurile nu au stat niciodată invers.

A obosit să mai demonstreze, să mai lupte, să mai caute răspunsuri, atunci când orice picătură de demnitate dispăruse. Îi găsise toate scuzele posibile, îi acceptase atât de multe comportamente dificile, îi îmbrățișase povestea și nu a fost suficient.

El a ales să vină și să plece când vrea, să manipuleze în cel mai urât mod, să mintă de fiecare dată, să ascundă atât de multe lucruri, să trădeze. Ea și-a dat seama că poveștile lor pur și simplu nu au nimic în comun, absolut nimic.

Ea voia să construiască, el distrugea totul. Ea voia să comunice cu acest om, el se folosea de tăcere și respingea orice discuție. Ea îl susținea de fiecare dată, el devenea tot mai egoist. Ea avea încredere în el, atât de multă încredere.

Plecarea ei nu a fost întâmplătoare, un moft personal sau o tentativă de a trezi o emoție în interiorul lui. A fost decizia care i-a readus libertatea și respectul de sine, a făcut-o să vadă lucrurile altfel, să înțeleagă cât de inutil era totul.

Sufletul ei obosise să mai lupte pentru doi, să mai caute lumină în alt suflet. Inima ei nu mai păstra iubirea, adunase prea multă dezamăgire și neputință.

© De Vorbă cu Tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...