marți, 17 octombrie 2017

Timpul ne învață că fericirea și liniștea sufletească sunt cele mai bune medicamente

 
Lumea s-a schimbat mult, a devenit mai rece, oamenii nu mai au timp să se asculte unii pe alții, să se privească mai mult, nu mai au timp de nimic, nu mai știu să vadă viața cu sufletul.

Să întindă o mână, să se salute, să zâmbească…Toate acestea sunt elemente fundamentale pentu a trăi într-o lume mai bună.
Ce ne învață timpul

Cea mai mare parte a timpului este consacrată unor obiective și idealuri false. În ziua în care realizăm toate astea, este momentul să începem să trăim cu adevărat.

Mi se pare firesc să nu putem mulțumi pe toată lumea mereu. Atunci, cel mai bine este să ne asigurăm că avem noi și apropiații noștri satisfacții. La fel oamenii din jur sunt preocupați de nevoile lor.

A lupta împotriva procesului de îmbătrânire este ca și cum ai alerga după vânt ca să-l prinzi. Deschideți brațele și primiți-l. Corpul se schimbă, nu putem face prea multe.

Să nu pierdem timpul încercând să inversăm procesul. Ar fi mai bine să ne schimbăm modul de gândire, ca să vedem frumusețea în tot ce este nou.
Nimeni nu este perfect și nimeni nu este cu adevărat fericit. Dar, când reușim să depășim acest lucru, ne putem bizui pe compasiune și nu pe critică.

Regretăm, poate, anii pe care i-am petrecut tot legându-ne de aspectul nostru. Cu cât vom încheia un “pact” cu nava în care sălășluiește propriul suflet, cu atât ne va fi mai bine. Trupul este important, dar nu el ne definește.

Sănătatea este comoara oricărei ființe. Însă, stresul, grijile, temerile ne pot deranja mult mai mult decât orice mâncare sau băutură delicioasă pe care ne-o interzicem.

Fericirea și liniștea sufletească sunt cele mai bune medicamente. Iubirea și înțelepciunea vor supraviețui mult mai mult decât un nu știu ce lucru material. De aceea, să împărtășim din experiențele noastre, ele pot ajunge mult mai departe decât ne-am putea imagina.
Nu ne aflăm pe Terra pentru o perioadă lungă. Și dacă trăim împotriva curentului acest lucru poate să ne dea sentimentul de a fi condamnați la perpetuitate. Viața nu trebuie să fie o corvoadă, ci să aibă gustul unei aventuri.

Niciodată să nu ezităm să bem o șampanie bună. Este potrivit să folosim lucrurile pe care le păstrăm pentru cel mai bun moment. Mâine nu este garantat pentru nimeni. Astăzi este un cadou și de aceea îl numim “prezentul”.

În concluzie, mâncați, beți (cu măsură!), profitați de fiecare zi, de micile ei bucurii!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...