duminică, 6 decembrie 2015

Dragul meu Moș Nicolae...


Închid ochii şi încerc să mi te imaginez: un moş încărcat de dulciuri şi cadouri colindând din casă în casă şi împărţind bucurie în cizmuliţe de copii...

Mă întrebam astăzi de ce nu te-a zărit nimeni nici măcar cu coada ochiului?! Pentru că... tu eşti în fiecare din noi, Moş Nicolae, tu eşti Iertare.

Se spune că aduci o nuieluşă celor care nu au fost cuminţi. Ca să fie bătuţi? Nu, ea este doar crenguţa iertării, aşa cum în vechime se oferea rămurica de măslin în semn de pace. Moş Nicolae, tu ştergi amintirile neplăcute şi oferi un nou început. Tu aduci dulceaţa acestui sentiment chiar şi în sufletele cele mai încrâncenate. Dar, de cele mai multe ori, uiţi greşelile şi obrăznicia chiar înainte de noaptea magică în care colinzi lumea şi strecori în cizmuliţele înghesuite sub geam dulciuri, surprize şi, mai ales, iertare!

Moş Nicolae, tu oferi ocazia sublimă ca părinţii supăraţi pe copiii neastâmpăraţi să observe că înverşunarea de a-i pedepsi se topeşte sub bucuria din ochii micuţilor. Le oferi si lor uitare şi iertare...

Ne pregăteşti sufletul pentru a primi deplin ceea ce urmează: venirea lui Moş Crăciun!" 

("Scara lui Iacov", Ed.PIM, 2013) Iuliana Costiuc
sursa: astrocafe.ro

A venit timpul să primim atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă în sufletul nostru, să ne lăsăm cuprinşi de dragostea celor din jur, şi să o răspândim la rândul nostru aşa cum o floare emană propria mireasmă şi împreună vom crea minunatul parfum pe care deja îl simţim că pluteşte în aer şi în sufletele noastre, începând cu această zi de 6 decembrie în care trebuie să încercăm să fim mai buni, mai înţelegători, să iertăm, să dăruim şi cu siguranţă vom fi răsplătiţi înzecit .Vă doresc multă sănătate, o mie de gânduri bune, o mie de zâmbete şi o mie de pupici. La mulţi ani sărbătoriţilor de astăzi! Cu iubire şi lumină, Daniela.

Un comentariu:

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...